9. lokakuuta 2017

Blogia lukemaan - Aloita tästä

Hyvä lukija. Blogini on täyttänyt jo reilut kolme vuotta ja kävijämäärä vain kasvaa, nykyisin se on noin 20 000 sivulatausta kuukausittain. Vaikka näiden vuosien aikana maailma onkin muuttunut, niin blogini on ja pysyy. Sen tavoite on vaatimattomasti olla joskus Suomen paras ajaton ja sivistävä tietolähde rahasta, säästämisestä ja sijoittamisesta kuitenkin sillä mausteella, että liikunta ja stressitön elämä ovat osana blogin ydinsanomaa. Vaikka downshiftaus liikkuukin paljon rahan ympärillä, käsittää se myös minimalismin ja opittujen mallien kyseenalaistamisen. Ajattelu laittaa miettimään asioita totutusta poikkeavasta näkökulmasta. Elämän yksinkertaistamisesta voisi olla apua monelle, myös maapallon kestävälle hyvinvoinnille. Siksi muuhun kuin rahaan liittyvät asiat ovat saamassa enemmän ja enemmän jalansijaa sivustollani.
Blogin tarkoitus on auttaa juuri sinua


Lyhyesti sanoen blogin tarkoituksena on valistaa ihmisiä parempaan talouden hallintaan ja stressittömämpään elämään. Todennäköisesti myös sinä etsit ratkaisua tähän ja saavuit sivuilleni Googlen hakukoneen kautta. Blogillani on luonnollisesti myös muita tavoitteita ja niistä tarkemmin kiinnostuneen kannattaa vilkaista tästä. Koska haluan pitää blogini etusivun mahdollisimman selkeänä, en avaa niitä tässä yhtään enempää. Jos koet haluavasi mielekkäämpää ja maistuvampaa elämää paremmalla talouden- ja elämänhallinnalla, niin jatka ihmeessä lukemista ja ota koppi syötöistäni.

Tässä on pakko huomauttaa, että en kuitenkaan koe luontevaksi, että minua pidettäisiin jonkinlaisena esikuvana tai asiantuntijana. Tekstini ovat pääosin omia ajatuksia ja mielipiteitä henkilökohtaisesta elämästä. Osa yleisöstä janoaa ehkä oppeja ja sääntöjä elämäänsä, joita seurata. Luonnollisesti niitä voi blogistani poimia ja soveltaa omaan elämäänsä. Jokaisella on kuitenkin omanlaisensa elämäntilanne ja tarina kirjoitettavana. Se mikä sopii yhdelle, ei välttämättä sovi toiselle. Konkreettiset ratkaisut on viisainta tehdä ihan itse. Viis siitä miten muut elävät tai ajattelevat. Toivon kuitenkin, että saat teksteistäni ajattelemisen aihetta hyvin kiteytettynä omaan elämääsi. Se on tavoite. Jos näistä asioista ei muuten puhuta, niin ei niitä kukaan oivalla, saati omaksu.
Aloita näistä


Blogistani löytyy jo lähes vajaa 200 artikkelia. Pääosa on aina ikivihreitä, informatiivisia, sivistäviä ja hyödyllisiä klassikoita. Kaikkia blogini tekstejä harva jaksaa varmaan kuitenkaan penkoa? Jotta vaivasi lukijana minimoituisi, keräsin tähän listan mielestäni parhaista jutuistani. Jos tekisin blogistani kirjan, niin se rakentuisi varmaankin kronologisesti seuraavasti. Ensimmäinen lista käsittelee säästämiseen ja sijoittamiseen liittyviä asioita, loppu muuten vain tietämisen arvoisia ja mielenkiintoisia artikkeleita aihepiiriin liittyen.
Jos haluat tarkastella blogistin oman salkun sisältöä arvopapereittain, tuottoja, osinkoja, palkan tai talouden menojen kehitystä, niin sitä voi tutkailla uusimmista kirjanpidostasalkkukatsauksesta ja osinkosivulta.


Vaihtoehtoisia tapoja tutustua sivustooni


Blogiani voi hyvin lukea myös klikkaamalla kiinnostavaa kategoriaa suoraan sivuston yläreunasta. Jos on kiinnostunut juuri tietystä ja spesifistä aihealueesta, kuten vaikkapa melonnasta tai sijoitusvakuutuksesta, niin kannattaa tässä tapauksessa klikata blogini oikean reunan avainsanapilveä. Avainsanapilven alta löytyy myös vaihtoehto henkilölle, joka ei oikein tiedä mitä haluaisi lukea. Tässä näytetään lukijalle blogini sisällöstä satunnaisia juttuja yhteensä neljä kappaletta. Vierailija voi siis vähän kuin kokeilla onneaan, josko kiinnostava juttu tulisi vastaan.

Jos haluat nähdä mitä muut lukevat ja mikä on nyt kuumaa kamaa, niin vieritä aivan sivustoni alareunaan. Sieltä löytyy suosituimmat tekstit viime viikolta, -kuulta ja koko ajalta. Kaikki kirjoittamani artikkelit löytyvät luonnollisesti sisällysluettelostani, eli arkistosta julkaisujärjestyksessä pienen esikatselukuvan ja lyhyen kuvauksen kera. Vasemmasta sivupalkista löytyy sitten osa seuraamistani blogeista ja sieltä näkee myös oman harrastustaustani treenien muodossa.
Tee itsellesi palvelus ja tuplaa elämänlaatusi


Jokainen pitkä matka alkaa ensimmäisestä askeleesta. Niin myös oman talouden ja elämän hallinta. Jos kaikki tämä tuntuu vaikealta, niin älä säikähdä. Homma on kuin pyörällä ajamisen opettelu. Jokainen aloittaa sen ensin kaatumalla ja yrityksen sekä erehdyksen kautta apupyöriä käyttäen. Kun homma tuntuu olevan jotenkin hallussa, niin sitten poistetaan apupyörät ja vain taivas on sen jälkeen rajana. Vapaus ja hallinta kutsuu seikkailulle uutta kokemaan ja kokeilemaan.

Paras on kuitenkin hyvän pahin vihollinen. Jos et koskaan aloita, niin homma ei lähde edes käyntiin. Osaamattomuus tai pelko ei saa olla tekosyy olla aloittamatta. Kukaan ei ole mestari uutta aloittaessa. Miten siis toimia, jos haluat tuplata elämänlaatusi?

Avaa maksuton asiakkuus Nordnettiin tästä ja tee se nyt heti.

 Näin olen itsekin tehnyt (Kyseinen linkki on affiliate-linkki ja saan sen kautta pienen komission itselleni antamastani panoksesta tähän blogiin). Tämä teko on ensimmäinen askel siihen, että muutos alkaa konkretisoitua. Sen jälkeen voit alkaa säästämään ja sijoittamaan aivan pieniä summia. Lue tästä blogista vähintään lista parhaista jutuistani, jotta saat vinkkejä ja näkemystä miten taloudenhallinta ja sijoittaminen toimii. Pikkuhiljaa huomaat tuloksista, miten palkitsevaa uusi elämänvaiheesi onkaan. Kokemukset kasvattavat nälkääsi ja ehkä jopa perustat tällaisen samanlaisen blogin asian ympärille :)


Se kaikista tärkein asia elämässäni onkin ollut juuri säästämisen ja sijoittamisen aloittaminen. Omalla kohdallani homma on ollut erittäin opettavaista ja palkitsevaa. Tuloksiakin on tullut. Blogistani on tullut myös kuin pieni lapseni. Sen luokse pitää päästä päivittäin. Jos haluat keskustella lisää aiheesta, niin voit ottaa yhteyttä. Ehkäpä blogini sisällöstä on joskus tulossa myös kirja.
Sponsorointi ja yhteistyö


Yhteistyötä koskien email: jarmovillev(at)gmail.com. Ennen yhteydenottoa kannattaa lukea ehdot ja vähän vinkkejä mahdolliselle yhteistyölle. Jos sinua lukijana mietityttää, onko jokin artikkeli maksettu, sponsoroitu, tai jotenkin muuten mahdollisesti vaikutettu kirjoittajan riippumattomuuteen, niin kaikki yhteistyötahot kuvioineen on merkitty Sponsorit-listaan. Sieltä voi aina tarkistaa, jos epäilyttää.

Kannustan myös kysymään ja kommentoimaan jokaisen artikkelin loppuun, jos jotain epäselvää on jäänyt hampaankoloon. Vaikka joskus törmäänkin tyhmiin kysymyksiin, niin vieläkin tyhmempää on olla kysymättä ja välillä kyseenalaistamatta. Kannustan uteliaisuuteen ja oppimiseen myös muiden kautta.

Toivotan vilpittömäsi tervetuloa ja lukuhaluja kaikille kiinnostuneille lukijoille!4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. No onhan tähän blogiin mennyt aikaa, mutta rakkaana harrastuksena sitä ei kannata laskea :)

   Poista
 2. Hei, mahtava blogi sinulla! Olen aloittanut omassa blogissani kuukauden blogisuositus -sarjan ja tällä kertaa suositeltavaksi valikoitu blogisi. Toivottavasti tämä on ok, että linkkaan blogisi postaukseeni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta vaan. Blogisi onkin uusi tuttavuus. Aihepiiri on ainakin mielenkiintoinen ja tykkään, kun se ei käsittele pelkkää rahaa ja säästämistä. Plussaa myös siitä, että kirjoitat omalla nimelläsi.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...