9. helmikuuta 2022

Blogini harvinaisimmat kuvat - Top 10 erikoisuudet

Lähes jokaisesta blogista löytyy jokin "suosituimmat artikkelit" -kooste, tai muu vastaava. Onhan se ihan hyvää palvelua kerätä kiinnostavimmat jutut helposti lukijoiden saataville. Olen itsekin harkinnut sellaisen kirjoittamista, mutta toisaalta se menisi ehkä vähän hukkaan. Blogini alaraunasta nimittäin löytyy jo automaattisesti generoituva Top 6 lista suosituimmista artikkeleista viikon, kuukauden ja koko olemassaolon ajalta. Myös etusivu -välilehden kautta pääsee tutustumaan omasta mielestäni timanttiseen kirjoituskokoelmaan. Tuntuisi siis jotenkin tyhmältä lähteä tuosta vielä erikseen mitään kirjoittamaan. Sitten tulikin mieleen erikoinen näkökulma. Mitä jos listaisinkin harvinaisimmat blogistani löytyvät kuvat. Sellaiset joita ei todennäköisesti keneltäkään muulta löydy. Mitä näiden kuvien takana piileekään? Seuraava artikkeli ei liity pätkääkään sijoittamiseen, vaan on puhdasta iltapäivälehtien viihdettä. 


1. Sähköavusteinen Drymer Leisure kallistuva nojapyörä

Ykköspaikan saa aivan oikeutetusti todennäköisesti ainut Suomesta löytyvä nojapyörä, jonka hankinnan tein hetken mielijohteesta huhtikuussa 2020. Menopeli oli Hollantilaista alkuperää ja myös sen ohjaus oli aivan uniikki ratkaisu. Laite on sittemmin myyty vuoden 2021 toukokuussa, joten periaatteessa tuosta voi jo löytyä jonkun muunkin valokuvia :) Tuskin näin hienoja ja alkuperäisiä kuitenkaan. Tuosta olen kirjoittanut kattavan artikkelin: Drymer Leisure - Kallistuva sähköavusteinen trike Hollannista.2. Lehtikuva Fatbike pyöräilystä hankikannoilla

Hopeinen mitali on helppo jakaa kuvalle Fatbike pyöräilystä hankikannoilla vuodelta 2017. Ensinnäkin läskipyöräily hankikannoilla on jo suhteellisen harvinaista. Kevättalvella näitä päiviä saattaa olla vain muutama. Huonolla tuurilla tällaista keliä ei tule vuoden aikana yhtään. Tämä ei kuitenkaan vielä oikeuta hopeaan, vaan lisäharvinaisuutta tulee siitä, että tämä kuva on päässyt myös Taloussanomien juttuun, jossa haastateltiin itseäni ja omaa elämäntapaa. Keneltä muulta löytyy? Väittäisin erittäin harvinaiseksi kuvaksi :) Kuva löytyy blogini jutusta: Harvinaista herkkua - Fatbikellä helmikuun hankikannoilla.
3. Schiller vesipolkupyörä

Pronssinen mitali menee myös oikeutetusti toiselle harvinaisuudelle, eli Saksasta hankitulle vesipolkupyörälle, jota vuokrasin. Tämä kulkupeli on myös uniikki Suomessa (saapui vuonna 2021) ja sen löytää vain Töölönlahden rannalta Hakuna Matata Sup Rentalin vuokrapisteeltä. Voisin veikata, että noin harvinaisesta laitteesta ei kovin monella ole kuvaa. Ei ainakaan kauempaa mereltä Tervasaaren tai Kulosaaren luota. Tuosta olen kirjoittanut artikkelin: Schiller S1-C waterbike - Vesipolkupyörä koeajossa.4 Jupiterin kuut avaruuskiikareiden läpi kuvattuna

Mittelö kärkikolmikon takana on kovaa. Neljänneksi nostaisin kuvan Galilein kuista, eli Jupiterin kuut Io, Europa, Ganymedes ja Kallisto. Kiikareiden läpi noista olen saanut kolme kuvaan. Itse kuva on vähän suttuinen ja rakeinen. Netti on täynnä hienoja kuvia galakseista yms, mutta jokin tuossa pistää nöyräksi, kun nuo kuut näkee tavallisella kiikarilla ja saa niistä vielä kuvan tavallisella kännykkäkameralla. Ei todellakaan helppo juttu. Näistä  avaruuskiikareista olen kirjoittanut jutun: Celestron Skymaster 25x70 - Kokemuksia avaruuskiikareista.5. Melonta Nuuksion Pitkäjärven laskujokea pitkin

Melontakuva sinänsä ei ole kovin kummallinen tai erikoinen. Vähän harvinaisempaa on vuokrata kalustoa Nuuksion Pitkäjärveltä, koska sitä ei kovin hyvin mainosteta ainakaan vuonna 2020. Vieläkin harvinaisempaa on kuitenkin löytää järven eteläpuolelta laskujoki, joka johtaa Nupurinjärvelle. Uskoisin, että tämä "salainen" reitti on ikuistettu vain harvojen melontaseikkailijoiden albumeihin. Tähän liittyen artikkeli: Melontaa Nuuksion Pitkäjärvellä - Laskujokea Nupurinjärveen.6. Multisport kuva suossa kävelystä

Alla oleva kuva on Snowflakes seikkailukisoista Oittaalta vuodelta 2011. Kuvassa vasemmalla allekirjoittanut ja oikealla veljeni. Samoihin kisoihin osallistui muuten Jyrki Katainen. Puitteet ovat jo sinällään harvinaiset, mutta lisättäköön pari tvistiä. Olen tehnyt tästä kuvasta taulun, joka näkyi myös Ylen Kuplat -jaksossa, jossa itseäni haastateltiin. Periaatteessa tämän kuvan sijoitus voisi olla korkeampikin, mutta listasin sen kuitenkin sijalle 7. Kuva liittyy blogikirjoitukseeni: Mietteitä sekä fiilistelyä menneistä multisport- ja seikkailukisoista. Kuva ei yllä kärkisijoille siksi, että se on kisajärjestäjän ottama :(
7. Haloilmiö talvella

Työmatkapyöräilyssä on omat ihanuutensa. Ympäristöä näkee vähän eri tavalla, kun sen itse kokee. Esimerkiksi jäniksiä näkee usein, eivätkä peuratkaan ole mitään harvinaisuuksia. Sankkaa sumuakin esiintyy silloin tällöin. Seuraava kuva on taltioitu ajettaessa läskipyörällä, kun ilmassa oli juuri sopivasti jääkiteitä. Kyseessä siis haloilmiö, jossa valopilarit osoittavat taivaaseen asti. Kuva ei tee tälle ihmeelle oikeutta. Näin hienoa haloilmiötä en ole aikaisemmin nähnyt. Kuva löytyy blogistani: Fatbike vuosia arkikäytössä - Ajatuksia läskipyöräilystä.
8. Nojapyörän vuokraus

Kolmen viimeisen kuvan kohdalla ainakin harvinaisuus on vähän niin ja näin. Aika moni on varmasti vuokrannut polkupyörän. Nojapyöriä niistä on jo todennäköisesti minimaalinen osa. Kuvan nojapyörä Ice Sprint X on vuokrattu Kaarikinneri Oy:sta läheltä Vantaan Kuusijärveä. On se vain pirun tyylikäs kuva kaikilta osin, vaikka ei välttämättä enää niin erikoinen. Tähän liittyvä artikkeli: Nojapyörän vuokraus - Kaarikinneri Oy ja Ice Sprint X.
9. Nuorallakävely ja sen oppiminen

Kesällä tasapainoliinoja näkee jo aika yleisesti ainakin Helsingin puistoissa. Vielä muutama vuosi sitten tämä kuva olisikin ollut harvinaisuus. Voisin silti lyödä vetoa, että kovin monelta ei löydy kuvaa, jossa kävellään vähän pidemmän tasapainoliinan (30 metriä) päästä päähän. Kuva liittyy artikkeliin: Slacklining - Nuorallakävelyä tasapainoliinalla.10. Peuran pää sienimetsässä

Mafialeffoissa on törmätty veriseen hevosenpäähän sähgyssä. Miten onkaan tosimaailmassa? Kerran syksyllä sienimetsässä suppilovahveroita etsiessäni törmäsin sattumalta peuran tai kauriin päähän. Joku fiksumpi voi kertoa kumpi tuo on ja mikä sen on mahdollisesti tehnyt. Aika päätöntä menoa :D Eipä ole tullut törmättyä vastaavaan koko elämäni aikana. Kuva löytyy artikkelistani: Sienestäminen ja sienten kuivaaminen - Suppilovahverot saunaan.
Lopputulos ja mitä jäi vielä näyttämättä


Bonuksena vielä muutama kuva, jotka eivät päässeet top 10 listaan lähinnä siksi, koska niitä ei ole tässä blogissa oikeasti käsitelty ja toisekseen niiden kokemiseksi ei ole nähty itse vaivaa. On vain menty paikan päälle katsomaan.

Kaivopuiston lentonäytös Helsingissä, eli Kaivari21. Huomatkaa lentokoneiden tekemä sydän ja sen läpi menevä nuoli. Aika huikea kuva.

Jonkinlaista liitovarjojen testausta pellolla. Järven jäällä ja mäen huipulla olen tuollaista kyllä nähnyt.

Taideteos Helsingissa 2021 suli muutamassa päivässä. Pelkät jäät maksoivat 27 000 €. Voi vittu.


Mitä mieltä lukijat olivat näistä blogistani löytyvistä kuvista? Olivatko harvinaisia ja erikoisia? Löytyikö sinulta sattumalta vastaava kuva? Oliko tätä näkökulmaa mielenkiintoisempi seurata, kuin perinteistä suosituimmat artikkelit -juttua? Aikamoinen sillisalaatti tämä blogini ainakin jo on, kun tällaisistakin aiheista olen kirjoittanut, vaikka säästämisen ja talouden pitäisikin olla se pääasia.

Jos innostut tekemään vastaavan artikkelin omaan blogiisi, niin alla olevaan kommenttikenttään saa mainostaa kyseistä kirjoitusta. Olisin innokas lukemaan vastaavia erikoisuuksia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...