1. syyskuuta 2021

SupBox Rental - Suppailua Laaksolahden Pitkäjärvellä

Jokaisella pilvellä on hopeareunus, niin myös koronalla. Kun tapahtuma-alalta työt loppuivat, niin osa työntekijöistä mietti miten voisi työllistää itsensä. Niin teki myös Antti Jouppila ja pohdiskeli, että pääkaupunkiseudun rannoilla pitäisi olla enemmän aktiviteetteja. Euroopassa lähes jokaisella rannalla on toimintaa ja on melkeinpä väärin, jos rantakaistaleella ei yritettäisi myydä jotain. Niinpä Antti Jouppila perusti Supbox Rentalin, josta voi vuokrata Sup lautoja ja kajakkeja. Toimipisteestä riippuen myös sähköavusteisia fatbikejä ja retkeilyvarusteita voi vuokrata. Näin esimerkiksi Vantaan Kuusijärven toimipisteeltä. Yritys aloitti kesäkuussa 2020 Kivenlahdesta (kantoi ensimmäisen kauden nimeä "BeachBox Kivenlahti") ja nyt toiminta on laajentunut viidelle ranalle SupBox Rental nimellä: Kivenlahti, Klobben, Westend, Kuusijärvi ja Laaksolahti. Tässä jutussa käsitellään tätä viimeisintä.

SupBox Rental Laaksolahden vuokrapiste toimii kontissa harjoitusjäähallin edustalla.

Monipuolisena liikkujana olen myös huomannut saman rantojen alikäytön ja suorastaan ihmetellyt sitä, miten vajaalla käytöllä jopa pääkaupunkiseudulla kauniit vesistömme ovat. Ei niitä kajakkien vuokrapisteitä nyt niin hirveästi meren rannassakaan ole saati sitten suurten järvien ja jokien. Muistan jo vuosia sitten, kun mietittiin veljen kanssa pyöräiltäessä näitä asioita. Kuinka huikeaa erilaisia järviä kiertäessä olisikaan, jos niiden rannalta löytyisi kontti, josta voisi näppärästi vuokrata Sup-laudan tai kajakin. Tuon kun vielä tekisi itsepalveluna, niin kustannukset olisivat minimaaliset ja aukiolo voisi olla lähes vuoden ympäri. Vielä ei olla tässä, mutta parempaan suuntaan ollaan menossa. SupBoxin Facebook seinällä on ilmoitus, jossa on seuraava teksti: "Yllätys! Suppailukausi ei ole vielä ohi teemme 2 pisteestämme itsepalvelupisteet syksylle, josta voit omatoimisesti vuokrata sup-laudan 24/7". Toivottavasti tuo toteutuu ihan lähiaikoina ja pääsen sitä testaamaan. Ideana ainakin ihan mieletön, jos vain saatu toimimaan helposti ja järkevästi. 


SupBox Rental - Laaksolahden toimipiste

Aikaisemmin Laaksolahden Pitkäjärvellä toimi Lähdevesille kajakkivuokraamo. Sen sijoittuminen syrjäiselle, mutaiselle ja varjoiselle soutuvenepoukamalle oli kuitenkin kaukana optimaalisesta ja yhden miehen yritys lopetti toimintansa jo ensimmäisenä vuotena 2018. Nyt meininki on kuitenkin toisen yrittäjän puolesta enemmän ammattimaista. Onko sitten yhteistyö kaupungin kanssa parantunut, kun luvat ja vuokraaminen onnistuu nyt vihdoinkin yleisen uimarannan kupeesta ihan paraatipaikalta. Supbox Rental toimii ihan Laaksolahden hiekkarannan vieressä harjoitusjäähallin edustalla. Ilmastoidussa kontissa hoituu itse vuokrauksen maksu ja sup-laudan voi napata nurmikolta matkaan ja laskea hiekkarannalta veteen. Paikka ei voisi olla enää yhtään parempi. Kaupungilla taitaa olla vihdoinkin halua elävöittää rantoja ja tukea yritystoimintaa, kun tällainen mahdollisuus on järjestynyt. 

Laaksolahden uimarannalla luulisi olevan potentiaalisia asiakkaita sup-lautailuun.

SupBox Rental on kesäisin auki Ma-La Klo 10.00 - 18.00 ja Sunnuntaisin klo 12-18.00. Hinta on 20 €/tunti ja lisätunnit 10 €. Aika normaali hinta siis, mitä muuallakin veloitetaan. Bonuksena on aamun ensimmäinen klo 10-11 tunti - 50 %, jota kannattaa mahdollisuuksien mukaan hyödyntää. Ainakin itse olen tehnyt näin. Maksutapoina toimii käteinen, kortti, Edenred, Epassi, Smartum sekä Mobile Pay. Tältä osin kaikki siis kunnossa. Uskokaa tai älkää, niin edelleenkin näkee vuokrapisteitä, joissa ei voi maksaa kännykän SmartumPay-mobiilimaksulla. En ymmärrä miten noin näppärä ja yleinen maksutapa voi puuttua. Palkkiokin tuosta on 3,5 %, joten se ei voi selittää puuttumista. Käteisen kanssa räknääminen maksaa paljon enemmän ja korteissakin tuo provisio on luokkaa 0,9 % + maksupäätteen kiinteät kustannukset. Itse ainakin kierrän sellaiset paikat kaukaa, jotka eivät SmartumPayta hyväksy.

Itse Sup-laudat ovat ilmatäytteisiä ja erittäin tukevia. Pieni pussukka evästä ja juomapullo kulkee mukana laudan verkkokiinnityksen alla näppärästi ja takaevä laudassa tuo suuntavakautta. Itse ainakin yllätyin, miten hyväksi tuollainen kevyt ilmatäytteinen lauta on nykyisin saatu. Ei taivu mihinkään raskaammankaan melojan alta. Ei mikään ihme, että niitä ostetaan nykyisin paljon ja se on muodostunut hitiksi. Melakin on helppo säätää oman pituuden mukaan.

Ruispellon uimaranta Laaksolahden Pitkäjärvellä, SupBox Rental -vuokrapisteen vastakkaisella rannalla.


Risuja ja ruusuja

Vaikka toiminta ja palvelu onkin kaikin puolin sujuvaa, niin parannettavaakin löytyy. Kritiikkiä saa tarvittavan infon puuttuminen/ristiriitaisuus. Mielestäni kaikki tarvittava tieto pitää löytyä nettisivuilta. Karsastan sitä, että firman Facebook-sivuja täytyy vierittää ikuisuuteen asti, että löytää jonkin tarpeellisen tiedon. Näin on tuon SupBox Rentalin kanssa, jos haluaa löytää esimerkiksi tuon aamun tarjoushinnan. 

Eräs asiakaskin kommentoi aukioloaikoja: "Hämmentävää kun tuossa viereisessä palkissa lukee että auki nyt 10:00-18:00 ja nettisivulla samoin". Tähän vastattiin, että nettisivulla on info osiossa vanha aukioloaika, reaaliaikaiset löytyy varaussivulta toimipisteiden alta, koska nyt syksyllä kaikki on avoinna sään ja kysynnän mukaan. Tavallaan tämän ymmärrän, mutta pitäisihän tuo sitten ilmoittaa järkevämmin nettisivuilla. Esimerkiksi päivämäärät mukaan ja teksti: "tarkista kalenterista" yms. Ei se niin vaikeaa voi olla. On aina jotenkin hämmentävää, kun FB jyrää virallisen nettisivun yli ja tiedot ovat ristiriidassa. 

Laaksolahden Pitkäjärvi ja Lähderannan venepaikka. Tyyni vesi ja Sup-lauta. Mitä voisi vielä toivoa?


Kehuja erilaisuudesta - Tuotteistusta ei viety loppuun

Plussaa SupBox Rental saa siitä, että Sup-laudan voi vuokrata vaikkapa mökille tai pääkaupunkiseudulla halutun vesistön äärelle toimitettuna. Hinta ja toimitusehdot tosin ovat täysi mysteeri??? Kertoo ehkä jotain tuosta, että palvelun tuotteistusta ei ole mietitty ihan loppuun asti. Kyselin tätä lopulta sähköpostitse ja sain vastaukseksi, että Sup-laudat 40 €/vrk pk seudulla toimitettuna. Viikonloppu maksaa 100 € ja koko viikko 150 €. Jos tuo pitää todella paikkansa, niin nyt on todella hyvää ja halpaa palvelua. Samanlaista taitaa tarjota vain Sup Adventures. Pakko varmaankin ensi kesänä testata tuota muutaman pienemmän vesistön kanssa.

Olen joskus pohtinut, että olisi kiva vuokrata sähköavusteinen fatbike muutamaksi tunniksi, tai jopa päiväksi vaikkapa pääkaupunkiseudun polkujen ajeluun. Eipä hätää, SupBox hoitaa. Sivuilla sanotaan, että firma toimittaa  ympäri vuoden pyöriä esim Nuuksioon ja Kuusijärvelle (Sipoonkorpi). Hintaa ei kyllä taaskaan mainita??? Yhteydenotto kertoo, että voidaan toimittaa pk seudulla vaikka kotiovelle ja hinta on sähköavusteisella fatbikellä 50 € /vrk. 150 € viikonlopussa tai 300 € koko viikon vuokra. Nyt voisi sanoa, että halpaa kuin saippua ja tuokin pitää ottaa joskus testiin.

Paljon on siis potentiaalia, mutta tuotteistusta ei ole viety ihan loppuun asti. Erilaisten ja uniikkien palvelujen puuttuvat hinnat karsivat todennäköisesti suuren osan mahdollisesti kiinnostuneista asiakkaista pois ja vain harvat jaksavat selvittää asiat loppuun asti. Luulisi palvelun kuvauksen, toimitusehtojen ja hinnan ilmoittamisen olevan se ensimmäinen asia, joka laitetaan kuntoon.

Laaksolahden Pitkäjärven pohjoispäätyä. Pakkohan tännekin on mennä lautaa kokeilemaan.

Katsellaan miten tämä yritys lähtee tästä eteenpäin, vai jääkö se tähdenlennoksi? Toisaalta tämä on jo toinen kesä toiminnassa, joten se ainakin povaa pidempää ikää. Ainakin tuo Sup-lautojen ja sähköavusteisen fatbiken vuokraus ja toimitus haluttuun paikkaan kuulostaa todella hyvältä. Myös tuleva vuokrapisteiden itsepalveluautomaatti herättää itsessäni kiinnostusta. Toivon todella, että SupBox Rental menestyy ja kasvaa kannattavasti. Tuollainen toiminta sopisi nimittäin hyvin tällaiselle seikkailijalle. Jos kiinnostaa mitä Laaksolahden Pitkäjärvi voikaan tarjota, niin kannattaa katsella läpi tuon Lähdevesille -artikkelin kuvat ja selostus läpi. Turhaan teen tästä artikkelista yhtään kattavampaa useammilla kuvilla, kun sellainen jo löytyy.

Näin lopuksi vielä ilmoitus, että olin yhteydessä Supbox Rentaliin, josko sponsoroisivat ilmaiset kokeilut arvostelua varten. En saanut koskaan minkäänlaista vastausta, joten pari kertaa paikka testattu omin rahoin. Vapaaliput saa kuitenkin edelleen lähettää, niin päivitän tätä blogia siltä osin, jos/kun palvelu on tästä kehittynyt ja uudistunut.

Laaksolahden Pitkäjärvi, jossa yksi oja vie keskelle peltoa. Houkutusta ei voi vastustaa.

Tämän blogin ylläpitäjä Nuuksion Pitkäjärvellä. Oja loppuu tähän ja pakko kääntyä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti