20. syyskuuta 2018

Extreme Esport - Kokemuksia aktiviteettiareenasta

Trampoliinipuistot taitavat olla nyt se uusi juttu köysiseikkailupuistojen ohessa. Espoon Tapiolaan avattiin tenniskenttien tilalle kesäkuun 2. päivä 2018 sisäliikuntapuisto Extreme Esport. Nimi ei liity mitenkään elektroniseen urheiluun, vaikka näin voisi äkkiseltään luulla. Aivan metroaseman viereen, Esport Centerin sisälle on noussut sisäliikuntapuisto, joka tarjoaa monenmoista tekemistä kaikentasoisille liikkujille. Paikka on kuten trampoliinipuisto, mutta pienellä lisämausteella. Länsiväylä-lehti kertoo, että tavoitteena oli tehdä parempi ja monipuolisempi paikka, jollaista ei ole muualla. Täällä voi urheilla ja hikoilla, mutta samalla pitää hauskaa. Onko väitteille katetta? Pitihän sitä päästä kokeilemaan Offerillan avustuksella.Aktiviteettiarenalla saa hien pintaan samalla tavalla, kuin muissakin trampoliinipuistoissa. Ihan pelkkien erilaisten trampoliinien lisäksi aktiviteeteista löytyy muun muassa Wipe Out (väistä pyörivää puomia), Dodge Ball (polttopallo), Slam Dunk (koripallodonkkaus), sekä gladiaattorimainen kaksintaistelu puomilla ja jonkinlainen pisteseinä. Muihin trampoliinipuistoihin verrattuna paikalta löytyy myös Ninja Warrior -rata ja korkealla kulkeva köysirata.

Erilaisia trampoliineja ja oikeassa reunassa pistepeliseinä, jossa saa jo hyvin hien pintaan.


Hyppyhinnat ovat seuraavat: 1 tunti 15 €, 1,5 tuntia 20 € ja 2 tuntia on 25 €. Hyppyhinta sisältää kaikki Extremen aktiviteetit. Lisäksi pomppimaan pääsee ainoastaan Extremen omilla hyppysukilla, joita voi ostaa paikan päältä 3 € hintaan. Maksuvälineinä käy käteisen ja korttien (ei amex) lisäksi sekä smartum- että virikesetelit. Kumma kyllä maksutapoja ei nettisivuilla mainita, minkä luulisi olevan jo ihan itsestään selvää nykypäivänä. Asiakkaan ei pitäisi nähdä vaivaa tällaisen selvittämiseen. Kun hyppiminen on maksettu, saadaan sisäänpääsyranneke, jolla saa esimerkiksi avattua ja suljettua oman lukollisen kaapin tavaroiden säilytystä varten. Kätevää.


Koripallodonkkausta vasemmalla ja oikealla Dodgeball-polttopalloa. Erittäin viihdyttävää.

Aika moni aktiviteeteista on sellaisia, että siihen tarvitaan kaveri mukaan. Jaettu ilo on kaksinkertainen, eikä esimerkiksi polttopalloa tai gladiaattoritaistelua voi oikein yksin tehdäkään. Extreme Esportiin kannattaa siis suunnata kaverin kanssa. Jos ei jostain syystä saa ketään mukaan, niin paikalle kannattaa suunnata vasta silloin, kun muitakin ihmisiä on iltapäivästä liikkeellä. Näin voi hyvin löytää kiinnostunutta seuraa vaikkapa polttopalloon. Luonnollisesti myös yksilölajeja on paljon, joten aika ei kyllä käy pitkäksi ilman seuraakaan.

Katselin erilaisia aktiviteetteja jo etukäteen nettisivuilta ja etenkin Ninja Warrior -rata kuulosti jotenkin kutkuttavalta. Tiedätte varmaan sen televisiosarjan, jossa vähän treenatummat ja liikunnallisesti aktiiviset ihmiset yrittävät läpäistä fyysisesti raskaat tasot. Haasteet ovat usein erittäin monipuolisia, raskaita ja vaativia. Moni ei pääse rataa edes läpi. Jotain samaa hiljaisesti toivoin ja odotin. Petyin aika pahasti. Rata oli kyllä sopivan haastava, mutta aivan liian lyhyt. Varmaan minuutissa tai kahdessa läpäisty, tai siltä se ainakin tuntui. Tähän kun olisi kunnolla panostettu, niin potentiaalia olisi vaikka kuinka. Joku aika/tulostaulukin siinä ohessa oli, mutta jostain syystä en saanut sitä toimimaan.

Ninja Warrior -rata oli itselleni pettymys. Haastava, mutta lyhyt.


Toinen mikä erottaa Extreme Esportin muista trampoliinipuistojen aktiviteeteista oli nettisivujen mukaan köysirata. Jotenkin odotin, että kyseessä olisi jokin Gladiaattorit -ohjelman teräsrenkaat rata, vaikka jo nettisivujen perusteellahan kyseessä on ihan tavallinen köysirata kiipeilyvaljailla. Samanlainen kokemus siis kuin köysiseikkailupuistoissa. Nettisivujen mukaan tähän pitäisi varata sisäkengät, mutta ilmankin kyllä pärjää (sisäkenkiä olisi tarvinnut mielestäni enemmän Ninja Warrior-radassa). Köysiradasta pitää kyllä antaa kiitosta, koska se on monipuolinen ja siinä on useita vaihtoehtoisia reittejä. Voi siis ohitella hyvin, jos sille on tarvetta ja kiertää sieltä, mistä haluaa. Vaikeimmat kohdat ovat oikeasti jo haasteellisia ja joillakin tasanteilla saa oikeasti jo vetää henkeä ja tasata pulssia. Ainakin omalla kohdallani sain jopa vasemman hauiksen melkein kramppiin. Köysirata oli siis positiivinen yllätys.

Keskellä oma suosikkini, eli Wipe Out. Ylhäällä palkkien päällä kulkee köysirata.

Viihdyinkö sitten paikan päällä? Ehdottomasti. Wipe Outissa voisi pomppia vaikka koko päivän, yksinkertaista korisdonkkaustakin tuli tahkottua yllättävän kauan. Polttopallo voisi olla todella hauskaa, kun saisi kunnon porukan kasaan. Köysirata yllätti positiivisesti ja useiden trampoliinien vieressä oleva jonkinlainen pisteseinä oli myös jotenkin koukuttava. Ninja Warrior -rata oli pettymys lyhyydestä johtuen. Vähän myös hämmensi sellaiset pienet "puutteet", joita voisi hioa. Esimerkiksi pisteseinän laskurin toimintalogiikka ei ihan auennut. Välillä se toimi ja välillä mielestäni ei. Polttopallopaikalla voisi myös olla säännöt, miten kuuluisi pelata. Samoin ehkä köysiradalla vaikeimmissa haasteissa kuvaus siitä, miten se kuuluisi parhaiten suorittaa.

Jos kritiikkiä vielä jatkaa, niin lukollisten kaappien kohdalla voisi olla ohje, miten ne toimivat sisäänpääsyrannekkeella. Saihan ne toimimaan, kun tarpeeksi yritti, mutta useat eriväriset valot vähän hämmensivät. Vaikka paikalle pääseekin hyvin metrolla, niin edes muutama teline pyörille olisi toivottavaa. Nyt parkkipaikalla on autoille tilaa vaikka kuinka, mutta pyöräni roudasin ja lukitsin viereisen työmään katulamppuun. Ei herran jestas näin, jos tarkoitus on saada ihmiset liikkumaan ja viihtymään. Ensivaikutelma on tärkeä, vaikka paikka muuten olisi kuinka hyvä tahansa.

Kyselin myös sähköpostitse, miten tuota hyppyaikaa valvotaan. Sain vastauksesksi, että Extreme Esportissa annetaan värilliset rannekkeet hyppyajan loppumisajan mukaan. Kuulutamme, kun kunkin värin hyppyaika loppuu, ja puiston ohjaajat vielä tarkistavat että hyppijät poistuvat puistosta hyppyajan päätyttyä. Jännä, että tuosta ei lue mitään nettisivuilla ja sitä ei kassalla ainakaan itselleni mainittu. Kuulutuksiakaan en kuullut. Kai tuo noin kuitenkin toimii, jos tällaisen vastauksen sain? Itselleni heräsi myös kysymys, miten tarkkoja sitten ollaan esimerkiksi hyppysukkien kanssa? Extreme Esportissa käy ainoastaan puiston omat trampoliinisukat, eli muiden puistojen sukat eivät käy, kuten nettisivuilla lukeekin. Tähän pitää kuitenkin vertailun vuoksi mainita, että esimerkiksi Rush-trampoliinipuisto vaihtaa muiden trampoliinipuistojen sukat ilmaiseksi omiinsa. Kannattaisiko näin toimia täälläkin? Voi olla joillekin kysymys ihan periaatteesta, toisia hyppysukkia ei osteta.

Vaikka tuossa nyt tulikin jonkin verran kritiikkiä, niin uskon sen johtuvan aika pitkälle siitä, että Extreme Esport -aktiviteettiareena on avattu vastikään. Kehitysehdotuksia otetaan varmasti vastaan ja pieniä puutteita tullaan parantamaan. Jotta ei tule kenellekään epäselvyytenä, niin pakko ihan sanoa, että olen positiivisesti yllättynyt koko paikasta. Olen pitänyt trampoliinipuistoja jotenkin lasten hommana, mutta oi kuinka väärässä olenkaan (tai sitten olen vieläkin lapsi). Trampoliinilla pomppiminen erilaisten aktiviteettien parissa on mahtavaa ja samalla todella raskasta hommaa. Hiki tulee aivan huomaamatta ja jossain vaiheessa vain huomaa, että nyt on pakko lopettaa, kun keskivartalon lihakset ovat jo aivan kipeät. Pakko nostaa hattua lajille, joka saa itseni tuntemaan siltä, että olisi lyöty pesäpallomailalla selkä ja kyljet kipeiksi :) Pakkohan sitä on varmaan käväistä täällä vielä uudestaan ja käydä myös muut trampoliinipuistot läpi. Tällaista olisi pitänyt päästä joskus koulussa harrastamaan.

Jos vähänkään kiinnostaa päästä testaamaan uutta Extreme Esport -aktiviteettiareenaa ja sen tarjoamaa hauskanpitoa, niin kannattaa tutustua Offerillan tarjoukseen. Sisäänpääsy noin - 50 % ja 1,5 tuntia hyppyaikaa maksaa esimerkiksi 10 euroa, tai kahdelle 19 euroa. Ei todellakaan paha hinta. Tarjous voimassa 24 päivää ja lahjakortti pitää käyttää 30.11 mennessä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...