17. toukokuuta 2018

Katsaus elämääni - Tyypilliset 10 päivää

Osinkokuninkaalla oli vuonna 2017 mielenkiintoinen juttu: Viikko piensijoittajan elämää. Tässä hän piti kirjaa viikon ajan omista tekemisistään ja kysyi pilke silmäkulmassa: Voiko tällaisen tavis piensijoittajan elämä olla yhtä jännää kuin esimerkiksi elokuvassa The Wolf of Wall Street? Joku tuossa kirjoituksessa herätti itsessäni kiinnostusta. Ehkä se, että näin henkilön elämään ja persoonaan blogin takana on jotenkin helpompi samaistua. Joku sitä kommentoikin, että pelottavan samantyyppistä elämää. Lainaan Osinkokuninkaan motiivia: "Tämän tekstin tarkoitus oli kuvata vähän sitä miten elän elämääni tyytyväisenä tekemättä mitään ihmeellistä. En kaipaa liikaa äksöniä vaan nautin "tylsyydestä". Itseasiassa sellaisina viikkoina, joina on paljon iltatapahtumia ja menoja minusta tuntuu vain stressaantuneelta, kun on liikaa tapahtumaa elämässä", kertoo Osinkokuningas. Tunnistan itsestäni paljon samoja piirteitä. Tässä siis päiväkirjan avaus omaan elämääni ajanjaksolle 6.5-15.5.

Keravan Kevätpolkaisu 2018 sai paikalle paljon porukkaa, sääkin suosi.


Sunnuntai
Vapaapäivä. Uskomattoman hienoa säätä luvattu ainakin reiluksi viikoksi. Mikäs siinä, kun vapaatakin on ihan mukavasti. Tänään on tarkoitus ajaa Keravan Kevätpolkaisu veljen kanssa. Matkana vain 48 km, koska tämä on vasta toinen päivä, kun istahdan maantiepyörän satulaan tänä kesänä. Kilometrejä ei siis ole oikeastaan yhtään alla ja toisekseen siirtyminen Keravan kisapaikalle ja takaisin on vajaa 70 km. Miksi ilmoittauduin tähän, vaikka kritisoin Kevätpolkaisua vuodelta 2015? Lyyti-palvelun kautta ja Smartum-liikuntaseteleillä tapahtuma oli lähestulkoon ilmainen, maksoi noin kaksikymppiä. Onhan se hauskaa päästä ajamaan ryhmässä ja katsoa, onko tapahtuma kehittynyt. Hyvä fiilis jäi, vaikka vastatuuli lannisti ajoporukkamme ja ajoin jalat alta häviten veljelleni maalisuoralla. Loppumatkan asvalttikin oli edelleen aivan kauheassa kunnossa. Loppuaika 1 h 33 min. Keittoakin sai maalissa. Harmittaa, että tyhmänä en taaskaan tajunnut laittaa aurinkorasvaa naamaan, lopputulos punoittava naama :( Kotiin tultua söin jääkaapin tyhjäksi ja illalla katsoin kirjaston Great Wall leffan. Tuskin katson koskaan uudestaan.

Maanantai 
Nukuin aamulla vähän pidempään eilisen rasituksen jälkeen ja surffailin vain netissä ja tein blogijuttuja. Työt alkaisivat kello 16, mutta polkaisin töihin tuntia aikaisemmin, koska en jaksanut itse tehdä lounasta. Työpaikkaruokalassa oli bearnaisleikettä perunamuusilla ja mikäs siinä on rauhallisesti syödessä ja ruokaa santsatessa, kun samalla voi lukea hömppää uusimmasta iltapäivälehdestä. Töiden jälkeen polkaisin pikaisesti vielä isän luona, kun hän tarvitsi apua muutamassa pikkujutussa. Kotona noin 21:30 ja läppärin äärellä vähän vielä surffailua, kun telkkari on taustalla auki. Nukkumaan siinä kello 24 maissa.

Tiistai 
Aamulla kävin ruokakaupassa täydentämässä tyhjentynyttä jääkaappiani ja kirjastossa palauttamassa elokuvia. Vantaan Myymäen uusi ja äskettäin avattu kirjasto näytti niin hienolta, että piti vähän tutkia, miltä kaikki näyttääkään ja mitä kaikkea uutta sieltä löytyy. Käteen tarttui muutama avaruutta ja tähtitiedettä käsittelevä kirja. Päivällä vielä blogiyhteistyöjuttujen sumplimista ja pientä blogin päivitystä/kirjoittelua. Ruuaksi pannulle broilerinfileitä ja vähän kasviksia. Pyörällä töihin iltapäiväksi. Töiden jälkeen katselin vielä kotona YouTubesta television kautta Inderesin ja Velogin videoita.

Keskiviikko
Vapaapäivä. Pesin pyykkiä ja päivittelin blogia. Puhelimeni liittymä vaihtui Moi -mobiiliksi. Ruuaksi paistinpannulle taas broilerinfileitä ja vähän kasviksi. Iltapäivästä polkaisin hakemaan ResQ-lounasta ja sen jälkeen säädin vielä läskipyörän kanssa tulevaa maastopyöräreissua varten. Luulin korjanneeni pyörän, mutta ärsyttävä narina ja naksunta jostain takanavan suunnalta ei vain suostunut loppumaan. Illalla katselin YouTuben kautta jotain mielenkiintoisia videoita. Viisastuin näistä taas sen verran, että tiedän esimerkiksi, miksi lentokoneessa polttoaine säilytetään rungon lähellä olevissa siipitankeissa, tai miksi sukellusvene Kursk upposi.

Torstai
Vapaapäivä. Aamupäivästä taas lisää säätöä läskipyörän ongelman kanssa, mutta se ei vieläkään tuottanut toivottavaa tulosta. Alkaa jo turhauttamaan. Taito varmasti riittäisi korjaukseen, mutta kun ei tarkkaan tiedä, missä on vika. Ei jaksaisi jokaista nippeliä lähteä availemaan tai kiristämään. Kello 14 maissa Tinderin kautta sovitut treffit vähän erikoisemmissa merkeissä Slackliningin parissa Vantaan Jokiuoman puistossa. Ihan ok treffit, vaikka ei mitään mieleenpainuvaa. Illalla surffailin vielä sijoitusaiheisilla sivuilla ja päivittelin blogiani parvekkeella ilta-auringon paistaessa. Artikkeli: Paljonko voisit tienata blogillasi? - TradeTrackerin tuloksia on käytännössä enää julkaisua vaille valmis. Televisiosta tuli katsottua Enbuske, Veitola & Salminen ja Huutokauppakeisari. Nukkumaan siinä tyypilliseen aikaan, eli noin kello 24 maissa.

Perjantai
Vapaapäivä. Veli oli kanssa ottanut perjantai-päivän vapaaksi, koska olimme suunnitelleet pyöräillä yhdessä vähän muokatun osuuden tuosta Reitti2000-vaellusreitistä, josta on blogissani artikkeli. Herätys noin kello 8 ja lähdimme läskipyörillä vähän ennen kello kymmentä. Meidän Reitti 2000 Tremanskärrin kautta lähti lähti oikeastaan Hämeenkylän puistosta, jossa oli uskomattoman hienoja kirsikkapuita täydessä kukassa ja kartanon ympäristössä keltainen meri leinikkejä. Täältä sitten suunnistimme Juvanmalmin kautta Serena, Lakisto, Salmi jne. Taukoja pidettiin paljon ja veli teki trangialla ruokaakin. Nuuksion paikkeilla isä halusi tulla omalla maastopyörällä vastaan. Suuntasimme siis vanhemmille. Rahkaa, sauna ja pizzaa, sitten kotiin. Hieno reissu ja reitiltä tuli taas bongattua paljon uutta. Matkaa tuli noin 80 km ja 9 h. Kotona telkkarista vielä kotimainen keskusteluohjelma Kupla ja samalla läppärillä netissä surffailua.

Hyvin valittu taukopaikka Vanhan Luukintien lähistöllä. Kyllä tässä kelpaa köllötellä ja eväitä syödä.

Reitti 2000 maisemia. Kuvassa Saaren Musta-järvi vähän Lakiston jälkeen. Sielu lepää, kun tässä taukoa viettää.

Lauantai.
Herätys 6:30 ja pyörällä töihin kello kahdeksaksi. Jotenkin huvittavaa, kun aamusta on vielä viileää (noin 10 C) ja sitten iltapäivästä jo melkein liian kuumaa (yli 25 C). Yritä siinä sitten arpoa kunnon vaatetusta. Lämmin ja aurinkoinen päivä menee vähän hukkaan, kun töissäkin pitää joskus käydä. Onneksi henkilöstöravintolassa on ilmaista kakkua, joten se piristää ja tietty työkaverit :) Koko viikko on ollut erinomaista säätä, joten asiakkaitakaan ei kiireeksi asti ole. Työpäivä loppuu kello 15 ja lähden pyörällä kotiin. Parvekkeelle paistaa ilta-aurinko ja syön siellä vähän iltapalaa ja lueskelen läppärillä jotain uutisia, vilkaisen Kauppalehteä ja muuta turhaa. Illalla katselin vielä Suomi-Kanada-lätkämatsin. Ai että oli hyvä, vaikka muuten jääkiekko ei hirveästi kiinnostakaan.

Sunnuntai
Nukun vähän pidempään, kun työvuoroon pitää polkaista vastaa kello 13. Sään takia taas aika hiljainen päivä. Henkilöstöruokalassa taas ilmaista kakkua. Lucky me, että polkupyöräily kulutta nuo kalorit. Muuten olisi pian jenkkakahvat vyötäröllä :D Työpäivä loppuu vähän ennen kello 19 ja poikkean vielä äitienpäivän takia vanhempien luona, jonne velikin oli tullut. Vein jotain pientä herkkua, jotka kyllä katosivat miesväen kitusiin. Kotona katselin Selviytyjien finaalin ja sitten lätkää (Suomi-Saksa) vähän sivusilmällä tätä juttua kirjoittaessani. Tasoitusmaalin 2-2 tullessa hyppäsin tuulettamaan. Huikaiseva loppuerä, vaikka jatkoaika kusikin.

Maanantai
Vapaapäivä. Yritin saada käytettyä (lukittua) iPhonea myyntikuntoon ja sehän onnistui. Vanha fillari ja muuta kamaa meni myös Huutonettiin samalla myyntiin. Päivällä polkaisin lähiliikuntapuistoon vähän treenaamaan. Ei tuossa auringonpaahteessa kauan jaksanut painoja nostella. Läksin sitten hakemaan Resq lounasta samasta suunnasta (Pekingin porsaanlihaa), koska olen laiska kokkaamaan ja joskushan sitä pitää itseään hemmotella. Tämä on se oma tapani. Lounaan söin parvekkeella auringon paisteessa, ei voisi paremmalta maistua. Ruokalepona vähän nettisurffailua ja uusin Aku Ankka, jonka joku oli heittänyt taloyhtiön lehtiroskiin. Illalla televisiosta MOT ja A-stdudio. Katsoin myös yhden kirjaston elokuvan, jonka lainasin veljeltäni. Leffan nimi oli Split ja voin suositella, pitkästä aikaa erinomainen ja oikeasti uudelleenkatsomisenkin arvoinen elokuva.

Tiistai
Vapaapäivä. Suunnittelin pyöräileväni vähän kauemmaksi yhdelle pienelle lammelle (Saaren Musta) ja meneväni koko päiväksi uimaan, mutta olo tuntuu vähän tukkoiselta. Päätänkin aamusta katsella muutaman Inderesin videon YouTubesta, kunnes taloyhtiön ilmanvaihtokoneen suodattimenvaihtaja on käynyt. Yksi ostaja tulee myös hakemaan Huutonetin kautta eilen myymäni tavaran. Nopeata toimintaa. Tämä ulkomaalainen kaveri toimii kuulemma nyt Helsingissä pyörälähettinä. Tämän jälkeen puolen päivän maissa käväisen kirjastossa palauttamassa elokuvan ja lainaamassa toisen kiinnostavan. Käyn myös samalla reissulla ruokakaupassa. Syön loput eilisestä ResQ-lounaasta ja suunnistan Vetokannaksen uimapaikalle talviturkin heittoon. Rannat ovat jo aika täynnä väkeä. Näin kuumalla on tuskaa vetää märkäpukua päälle, mutta triathlonharjoittelun takia ei ole paljon vaihtoehtoja. Joskus tätäkin pitää harjoitella. Lopussa piti myös sukellella yhden kaverin tippunutta vihkisormusta vedestä, mutta kun näkyvyys on alle 1 metri ja paikassa mutapohja, niin mahdoton homma. Parin tunnin uinnin/räpiköinnin jälkeen takaisin kotiin ja Suomi-USA-lätkämatsi nauhalta.


Siinäpä oli ne 10 päivää elämästäni. Pistetään nyt huvin vuoksi vielä jotain tilastotietoa kuluneista päivästä. 6 päivää 10:stä vapaata. Töitä tein noin 22 tuntia. Fillarilla tuli ajettua noin 325 km, ajassa mitattuna satulassa siis noin 20 h. Lounasta tuli tehtyä itse vain kahtena päivänä. Rahaa tuli käytettyä kaikkeen tähän elämään, eli pääasiassa ruokaan noin 70 euroa. Samaan aikaan muuten salkku nousi 2,45 %, eli noin 6 000 euroa. Kyllä tää elämä mulle passaa :)

12 kommenttia:

 1. Hieno juttu, jota oli mukava lukea. Downshiftaus BIG time mullakin menossa
  jo neljättä vuotta :)

  Juha

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tällaisen kirjoittaminen on ihan hyvää vastapainoa ainaisille sijoitusjutuille, joita on joskus raskas tehdä ja välillä jopa puuduttavaa lukea. Toivottavasti tämä avaa vielä sitä, mitä leppoisampi elämä konkreettisesti tarkoittaa omalla kohdallani.

   Poista
 2. Kiinnostava postaus!
  Sen inspiroimana minäminä-kommentti;
  Samana aikana, 6.-15.5., olin töissä 3 päivänä (18 h), vain kotona 2 päivänä ja vapaa-aikaa viettämässä kodin ulkopuolella 5 päivänä, joista viimeisimmästä 1 oli äitienpäiväkyläily anoppilassa ja 4 oli harrastuspuuhailua pitkin Turkua (joista vielä 2 oli Puolisoni kanssa yhdessäoloa ja 2 oli yksin). Pyöräilykilometrejä tuli n.80, kävelykilometrejä paljon, netissä vietettyä aikaa paljon, rahaa kului ruoan lisäksi vain 1 € (kirppiskenkiin). Ruokaa tein vain kerran, kerran sain anopin tekemää ja muuten ihanan puolisoni kokkailuja. Nordnetin salkku nousi tuossa ajassa 2,94 %, noin parisataa, Seligsonista en tiedä. Mukavaa oli, paitsi yksi työpäivä tällä jaksolla oli ihan kauhea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa mukavalta. Tuli tuosta netissä vietetystä ajasta muuten mieleen, että mitä sitä ennen tehtiinkään tuon toiminnon sijaan? En osaa itse enää kuvitella elämääni ilman jonkinlaista päivittäistä nettiaika-annosta.

   Poista
 3. Mahtavaa että sait inspiraatiota juttuusi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aika huono kommentoimaan toisten tekstejä, jos ei ole pahemmin järkevää sanottavaa. Juttusi jäi kuitenkin johonkin takaraivoon ja mietintämyssyn alle hautumaan. Eikös se vähän ole niin, että suurin kunnia blogistille on, jos idea lainataan/kopioidaan toiseen blogiin :)

   Poista
 4. Oletko ajatellut käyttää aikaa netissä roikkumisen sijasta johonkin opiskeluun. Esim avoimen yliopiston kursseilla voisit suorittaa lähes maisteritutkintoon asti opintoja, nykyisin paljon myös etänä. Kiirettäkään ei tarvitsisi pitää. Kevyelläkin tahdilla saisit maisteritutkinnon kymmenessä vuodessa. Opiskelukin on kuin laittaisi rahaa pankkiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisi olla varmasti ihan fiksua. Pistetään mietintämyssyn alle ja tutustutaan joskus tarkemmin valikoimaan. Oma netissä roikkumiseni ei onneksi ole mitään Iltalehden hömppäjuttujen ja Facebookin selausta, joten en sitä niin suurena paheena pitäisi.

   Poista
 5. Kirjoituksesi tuli oivalliseen hetkeen ja herätti kateutta. Itse kärsin liiasta työnteosta ja sen myötä sairastelen melko usein ym. Asiat pitäisi saada kohdalleen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Positiivinen kateus ajaa tekemään asioita. Se on jo hyvä merkki. Luin juuri blogitekstisi, jossa pohdit asiaa. Toivottavasti keksit, miten lisätä hauskuutta ja rentoutta elämäntilanteeseesi. Ostakaa vaikka kaverin kanssa slackline puoliksi ja tavoitteena nuorallakävelyn hallinta kesän aikana, jos ei muuta. Takaan, että on hauskaa, kun tuota tekee keskellä puistoa aurinkoisena päivänä.

   Poista
 6. Hmm. Mikset työskentele foodoran pyöräruokalähettinä? Pyöräilystä saisi palkkaakin ja olisit varmasti nopea 🤔 mietin myös yksi päivä mikset tee lisätienestejä pyöränkorjaajana, ei meinaa paikat riittää nimittäin keväisin/kesäisin. Tuli vain mieleen ;) ei sillä että noilla sijoituksilla tarvitsisi saada lisätienestejä mutta ajan kuluksi lähinnä:)

  Mullakin menee eka 300km/viikkoon rikki tällä viikolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin hyvinkin työskennellä pyöräruokalähettinä. YouTubessa on tästä hommasta kiva video: TUME OIKEISSA TÖISSÄ: Ruokalähettinä https://www.youtube.com/watch?v=y5jR91WSLg0

   Pyöränkorjaushommatkin onnistuisivat. Pari kaverin pyörää olenkin pientä palkkiota vastaan korjannut + taloyhtiön varastosta kaatopaikalle menossa olleet pyörät diilillä saanut, kunnostanut ja eteenpäin myynyt.

   Ei noissa kuitenkaan rikastumaan pääse. Oma ansiotyöni on kuitenkin paremmin palkattua, helpompaa ja tarjoaa paljon muitakin etuja. Miksi siis vaihtaisin muuhun? Ajankuluksi teen myös mieluummin jotain muuta. Mutta ehdottomasti, jos mitään ansiotyötä ei olisi, tai pitäisi tehdä hommia vain sillon tällöin, niin kyllä noita kokeilisin.

   Poista