12. helmikuuta 2014

Blogin tarkoitus ja tavoitteet kiteytettynä

Mikä on blogini tarkoitus ja tavoitteet pähkinänkuoressa? Miksi tätä oikein kirjoitan ja kenelle oikeastaan kirjoitankaan? Mitä haluan teksteilläni sanoa ja miksi? Aina joku tuttu, tuntematon tai muuten vaan utelias kaveri haluaa tietää johonkin näistä kysymyksistä vastauksen. Ja näinhän sen täytyy ollakin. Olisin pettynyt, jos ketään ei kiinnostaisi. Näitä asioita olen myös itse pohtinut blogin synnystä lähtien. Miksi ihmeessä oikein tätä kirjoitan ja uhraan tähän aikaani? Voihan hitsi, pitäisikö tähän pystyä nyt sitten antamaan jokin tieteellisesti tarkka ja argumentoitu vastaus. Eikö se vain riitä, että tykkään ja nautin tästä?

Downshiftaus - Elämän leppoistaminen -blogin tarkoitus, tavoitteet ja käsiteltävät asiat listattuna epämääräisessä järjestyksessä.

 • Kirjoittaminen on mielenkiintoista ja aina oppii jotain uutta. Kirjoitan aiheista, jotka itseäni jo kiinnostavat, tai joista haluaisin oppia ja tietää lisää. Aiheen pohjaksi pitää löytyä jotain faktaa ja tutkimustietoa, mitään hömppää tänne ei tulla kirjoittamaan. Vaikka muoti- ja ruokablogit ovatkin suosittuja, niistä ei tänne juttuja kirjoiteta pelkän lukijoiden kalastelun toivossa. Artikkeleiden on tarkoitus olla aina jotenkin sivistäviä ja ajattomia, ei hetkellisen päähänpiston tuottamia.
 • Toivottavasti saan blogin kautta myös paljon fiksua palautetta/ideoita, joita en muuten välttämättä koskaan saisi tai tavoittaisi. Samalla voisi löytää mahdollisesti uusia ystäviä ja kavereita harrastusten ja yleensäkin tämän blogin aihepiirin parista. Jospa se puuttuva sielunkumppani tyttöystäväksi löytyisi blogini kautta. Kaikki samanhenkiset, liikunnalliset sinkkunaiset, saa ottaa yhteyttä :) 
 • Välillä on palkitsevaa ja helpottavaa, kun saa omasta sekavasta tajunnanvirrasta ja tunteista kirjoitettua jotain järkeviä ja konkreettisia ajatuksia paperille. Voisi siis ehkä sanoa, että kirjoitan blogia omaksi ilokseni, ehkäpä jonkinlaista terapiaa itselleni. Toisaalta on kyllä pakko myöntää, että siinä ei ole ihan koko totuus. Olisin pettynyt, jos kukaan ei olisi kiinnostunut blogistani ja teksteistäni. Tasaisesti kasvavat lukijamäärät tuntuvat kivalta ja kyllähän ne vähän hivelevät egoanikin. Parhaimmalta tietysti tuntuu, kun tietää jostakin artikkelista oikeasti olleen jollekin apua ja saa siitä vielä kiitosta.
 • Joku viisas on joskus sanonut, että elämällä ei ole tarkoitusta, vaan luomme sen itse. Kun elämässä on jokin isompi haaste ja tavoite, johon paneutua ja siinä kehittyä, eikä sitä saa koskaan valmiiksi, niin se antaa voimaa ja syyn elämän tarkoitukselle. Jollekin se on ura, toiselle lapsi, yhdelle se on harrastukset ja uuden kokeminen, miksei siis myös vaikkapa blogin pitäminen. 
 • Haluan kertoa omia kokemuksia säästämisestä ja sijoittamisesta, sekä jakaa helppoja ja toimivia ratkaisuja säästämiseen. Haluan osoittaa, miten pienelläkin summalla pystyy elämään ja kuinka paljon elämiseen oikeasti vaaditaankaan rahaa. Haluan tarjota välineitä budjetin ja elämänhallintaan ylipäänsä, sekä oppia blogini lukijoilta ja kommentoijilta lisää kehittyäkseni. Haluan kannustaa kaikkia sijoittamaan ja antaa eväät ymmärtää, miksi sijoittaa ja miten se tapahtuu? Haluan tietenkin itse oppia miten sijoittajana kehitytään vielä lisää. Esimerkiksi asuntosijoittaminen kiinnostaisi itseäni. Pelkästään omien virheiden tai onnistumisten kautta kehittyminen ei takaa parasta lopputulosta, vaan tähän tarvitaan lukijoiden apua.
 • Voiko hyvällä blogilla mahdollisesti ansaita rahaa, missä ajassa tämä tapahtuisi ja miten paljon se vaatii työtä ja aikaa. Mitä tavoitteita vaaditaan ja miten ne tullaan saavuttamaan. Blogini tavoitteena voisi olla vaikkapa vuoden 2014 lopussa rikkoa 20 000 kävijän raja ja vuoden 2015 lopussa 100 000 kävijän raja. Hyppisin riemusta, jos joskus rikkoontuisi 1 000 päiväkävijän raja. Mainostuloissa tavoitteet voisivat kulkea ensimmäisenä vuotena 100 eurossa ja toisena vuotena 1 000 eurossa. Kolmantena vuotena 3 000 euroa olisi mielestäni realistinen tavoite. Pitkällä aikavälillä blogista olisi kiva saada huomattavia sivutuloja. Tarkoituksena ei ole kuitenkaan kuorruttaa koko blogia mainoksilla täyteen, vaan niiden on tarkoitus sulautua aiheeseen ja olla häiritsemättä.
 • Koska kirjoitan blogiani omalla nimelläni, vaikuttaa se myös "maineeseeni" ja kuvaani. Tällaisella näkyvyydellä on aina jokin arvo, joka hyvin valjastettuna ja suunniteltuna voisi tuoda lisätuloja erilaisten uusien hommien ja projektien muodossa. Esimerkiksi kirjoituspalkkiot, sponsorointi/markkinointi, liikunta/loma/retkitapahtumat olisivat mahdollisia. Kukapa tietää, jos blogini aineistosta syntyisi vaikkapa joskus kirja tai muu vastaavanlainen tuotos. 
 • Kertoa omista harrastuksista, kiinnostuksista ja harrastusvälineistä. Miten pitää itsensä kunnossa ja mielen virkeänä. Mitä kaikenlaista halpaa aktiviteettia jo lähiseudulta löytyykään. Mitä uusia lajeja voisin kokeilla, missä ja miten. Paljonko ne maksavat. Voisiko jonkin asian tehdä toisin tai tehokkaammin?
Hyvä pyörä ja sopivasti tavaraa. Mitä sitä reissumies muuta tarvitseekaan, kun lähtee Luukin ympäristön järviin uimaan?

Toivottavasti ei ollut liian sekavaa tekstiä? Aika näyttää, miten blogin tarkoitus ja tavoitteet saavutetaan. Kehitettävää, kokeiltavaa ja opittavaa näyttää kuitenkin olevan. Pelkästään yksin en kuitenkaan näitä tavoitteita pysty saavuttamaan, vaan siihen tarvitaan lukijoiden apua ja osallistumista. Kommentoikaa, jos vain siltä tuntuu.


2 kommenttia:

 1. Tavoitteet ja aihealueet kuulostavat hyville, mutta varsinkin tavoitteiden saavuttaminen on monien haastavien mutkien takana.

  Mainostulojen saaminen Suomen kielellä kirjoitetusta blogista on kiven takana. Se on kuitenkin mahdollista. 1000 kävijää päivässä on hyvä tavoite, mutta hyvin haastava. Mikäli joskus siihen pääset jatkuvalla syötöllä niin se tarkoittaa sitä, että tuotat lukijoille merkittävää lisäarvoa joka vaatii itsensä jatkuvaa kehittämistä. En tosin epäile sitä ettetkö siihen pyrkisi. Monen vuoden kehitys bloggaamisen suhteen on myös siitä haastavaa, että joidenkin kymmenien kirjoitusten jälkeen alkaa väistämättä toistaa itseään.  Toivottavasti alat saamaan enemmän kommentteja kirjoituksiisi, koska vastavuoroisuus auttaa sekä löytämään uusia ideoita kirjoittamiseen että kehittämään itseään. Kuten varmasti huomaat myös monista muista suomalaisista blogeista niin kommenttien saaminen on monille kiven takana. Tämä johtuu osittain lukijoiden vähyydestä ja osittain myös siitä ettei keskustelukulttuuri ole Suomessa ollut koskaan kovin suuressa huudossa.

  tsemppiä jatkoon!

  VastaaPoista
 2. 20000 vuosikävijää 2014 loppuun mennessä on mennyt kevyesti.

  VastaaPoista