Yksi tärkeimmistä asioista, jotka bogia aloittaessasi pitäisi hoitaa, on RSS -syötteen tekeminen. RSS (lyhenne tulee sanoista Really Simple Syndication) on joukko XML-kielellä tehtyjä verkkosyötemuotoja, joita käytetään usein päivittyvän digitaalisen sisällön julkaisemiseen, kuten blogit, uutiset ja podcastit. RSS-feedin, eli verkkosyötteen sisältöä käytetään ohjelmilla, joita kutsutaan lukijoiksi tai lukijaohjelmiksi, joita on paljon erilaisia. Käyttäjä tilaa syötteen antamalla lukijalleen linkin syötteeseen ja lukijaohjelma hakee kyseisen päivitetyn sisällön ja näyttää sen käyttäjälle.
RSS-syötteen avulla lukijat pysyvät perillä sivustollesi lisätyistä asioista ja eivät näin unohda sitä. Sivun ylläpitäjä puolestaan saa kävijöistä kiinnostavaa tietoa. Kuinka monesti olenkaan törmännyt hyvään sivustoon, mutta unohtanut sen jostain syystä, kun sitä ei ole saanut tilattua helposti lukijaan. Jos pidät blogia vähänkään tosissasi ja välität lukijoista, suosittelen antamaan RSS-syötteen tilattavaksi.
Miten syöte sitten tehdään? Nettiin on kirjoitettu tästä aika hyvät ohjeet, joten niitä on turha lähteä tarkemmin avaamaan. Lyhyesti sanoen RSS-syöte tehdään helposti Feedburnerilla. Alta löytyvät ohjeet, joiden ohjeiden mukaan homma onnistuu. Kannattaa ehkä lukea kummatkin ohjeet, jos homma tuntuu sekavalta ja laittaa syöte avautumaan uuteen ikkunaan. Jos haluat syötteessä näkyvän muutakin kuin otsikon, klikkaa Bloggerin hallintapaneelista Muut -> Sivuston syöte -> Blogitekstin syötteen uudelleenohjaus-URL ja liitä siihen saamasi osoite (tässä blogissa http://feeds.feedburner.com/Downshiftaus-ElmnLeppoistaminen).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti