4. tammikuuta 2014

RockSmith 2014 Edition - Kitaransoiton aloittaminen

Yleensä en osta mitään ilman pitkää harkintaa, mutta nyt oli ensimmäinen kerta, kun sorruin mainonnan uhriksi. Sähköpostiini saapui (24.11.2013) CDON.comista uutiskirje, jossa mainostettiin kyseistä Rocksmith 2014 Edition -pakettia, joka siis sisältää aidon ja legendaarisen Epiphone Les Paul Jr. täysikokoisen sähkökitaran, pelin ja kaapelin kitarasta konsoliin. Guitar Hero on lasten muovinen rimpula tähän täysiveriseen pakettiin verrattuna. Halvimman Xbox360 version hinnan löysin Verkkokauppa.comista 169,90 euroa. Nyt on sitten vuoden 2013 joululahjat hommattu etukäteen.

Rocksmith 2014 Edition sisältää täysiverisen sähkökitaran, pelin ja kaapelin.
En ole koskaan aikaisemmin kuullutkaan ensimmäisestä Rocksmithistä, mutta kuulemma sekin paketti oli jo erittäin laadukas. Rocksmith 2014 Edition julkaistiin euroopassa lokakuun 2013 lopussa, joten aika tuore paketti on kyseessä. Ensituntuma tästä "opetus"paketista on laadukas. Tuskinpa mainosmiehet ovat ihan väärässä, jos väittävät tätä kaikkien aikojen monipuolisimmaksi ja upeimmaksi kitaransoittopeliksi, joka tarjoaa lukemattomat määrät oppia ja soitettavaa ja on nopein tapa oppia soittamaan kitaraa.


Rocksmith 2014 Edition sisältääkin yli 50 suosittua sävellystä ja vallankumouksellisen Session-tilan (katso alempi video), saahan tuon halutessaan vaikka Macin GarageBandiin kiinni, jos oikein musisoimaan haluaa. Muutaman kerran olen tätä jo päässytkin testaamaan ja pirun vaikeaahan tuo soittaminen edelleen on. Vuoden 2013 Joulun jälkeen olen harjoitellut kitaransoittoa ehkäpä jotain kymmenisen tuntia yhteensä. Harmittavasti mitään "tilastotietoa" harjoitusmäärästä ei pelistä mielestäni löydy, joten arvio on aika hatusta vedetty. Jotain pelin vaikeudesta tai omasta huonoudesta kertoo kuitenkin se, että en ole vieläkään päässyt läheskään kaikkia opetusosioitakaan läpi :( Helpoimmat biisit pystyn soittamaan vain noin 30 % vaikeusasteella. Katsellaan puolen vuoden päästä, josko tuloksia alkaisi näkymään. Mitäpä sitä turhaa jauhamaan, annettakoon videoiden ja arvostelujen alla kertoa puolestaan.
Arvosteluja löytyy alla olevista linkeistä.

Microsoft lahjakortteja (Microsoft pisteitä) halvimmalla - Lisäsisältöä peliin

Microsoft on vihdoinkin luopunut vuoden 2013 loppuun mennessä Xbox Live -palvelussa käytettävistä Microsoft-pisteistä ja lataustuotteita voi nyt ostaa suoraan oikealla rahalla. Käyttäjille mahdollisesti jäävät ylijäämäpisteet muutetaan normaaliksi rahaksi suhteessa 4200 Microsoft pistettä = 50,40 euroa. Jos ei omista luottokorttia maksamiseen, niin myös Microsoft lahjakortteja on mahdollista ostaa aivan kuten vanhojen pisteiden kohdallakin toimittiin. Vaikka lahjakortit onkin hinnoiteltu siten, että 50 euron arvoinen lahjakortti maksaa tasan 50 euroa, niin niiden ostossakin on silti mahdollista säästää. Esimerkiksi https://www.gamepointsnow.com myy niitä hintaan 42,95 e ja http://xboxlivekortti.com hintaan 41,99 e. Todennäköisesti molemmissa hinta on halpa sen takia, että arvonlisäveroa ei makseta, eli se on 0 % jostain syystä. Itse olen kokeillut vain ensimmäistä palvelua ja siitä on vain hyvää sanottavaa. Nopea ja toimiva palvelu. Älä siis osta näitä lahjakortteja lähimmästä Citymarketista, sillä halvemmalla ja jopa nopeammin saat ne netistä.

Vaikka RockSmith 2014 Editionin biisilista on ihan ok, niin parhaaseen fiilikseen pääsee tietysti soittamalla omaa suosikkimusiikkiaan. Koska RockSmith 2014 on jo pelisarjan toinen versio, on sille tehty jo paljon lisäsisältöä uusien biisien muodossa. Yhteensä soitettavaa löytyy melkien 200 erilaisen ladattavan kappaleen muodossa. Sieltä löytyy varmasti jokaiselle jotakin. Yhden kappaleen hinta on 2,99 euroa. Koska Guitar Hero 3:sta ja Rock Band 3:sta on tullut aikoinaan soitettua jonkin verran, niin pakkohan niiden tutut ja jo suosikeiksi muodostuneet biisitkin on päästä soittamaan oikealla kitaralla. Fiilis onkin uskomattoman hieno ja kylmät väreet kulkevat selkää pitkin, kun kaiuttimista lähtee käyntiin Deep Purplen Smoke On The Water,  Mississippi Queen, Black Magic Woman, tai Eye of the Tiger. Tällaista sen kitaransoiton pitikin olla. Vitsi kun osaisi soittaa jonkin 100 prosentin vaikeusasteella täydellisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti