2. joulukuuta 2016

Säästövinkki kipailuttamalla - Halvin sähkösopimus

Nyt tuli eteen sellainen tarjous, että oksat pois. Normaalisti en tällaisia mainostaisi, mutta nyt tuntuu, että tekisin melkein syntiä, jos en kertoisi tästä eteen tulleesta sähköenergiasopimuksesta. Samalla tämä on myös hyvä kertomus siitä, miten kilpailuttaminen kannattaa. Takaan, että jos käytät tämän artikkelin lukuun pienen hetken ja tartut tarjoukseen, niin tulet säästämään selvää rahaa vähintään noin 10 euroa vain viiden minuutin työllä. Jos asut isommassa omakotitalossa, käytät sähkölämmitystä, etkä ole koskaan kilpailuttanut sähkösopimustasi, niin tämä juttu lukemalla säästösi voi olla kymppien sijaan jopa satasia. Kovin monella säästövinkillä tuskin pääset parempiin tuntipalkkoihin.
Oma määräaikainen sähköenergiasopimukseni (kulutus: 5,08 snt/kWh ja kuukausimaksu 0,95 e/kk) Nordic Green Energyn kanssa loppuu 31.1.2017 ja sainkin tästä ilmoituksen tekstiviestillä. Samassa tekstiviestissä sain tarjouksen uudesta määräaikaisesta sopimuksesta: sähkö 4,59 snt/kWh ja kuukausimaksu 2,95 euroa. Kuulostaa äkkiseltään halvemmalta, eikö? Tähän tarjoukseen olisin voinut tarttua yksinkertaisesti vain vastaamalla tekstiviestiin "kyllä". Laskin kuitenkin kotona nopeasti, että vanhan sopimuksen hinta nykyisellä noin 2 000 kWh/vuosi sähkönkulutuksella yhden hengen kerrostalokaksiossa maksoi noin 113 euroa ja uusi "tarjous" olisi ollut kalliimpi hintaan 127,2 euroa. Tyhmiä asiakkaita yritettiin siis suoraan sanoen kusta silmään, sillä tähän tarjoukseen tarttumalla olisin maksanut noin 14 euroa enemmän kuin vanhasta tarjouksesta.

Sähkön hinta on ollut laskussa, joten päätin katsoa, josko pikaisella sähkön kilpailutuksella tulisi vieläkin halvempia tarjouksia vastaan. Erilaisia sähkön kilpailutus- ja vertailupalveluja löytyy useita ja muutaman vertailun jälkeen halvempia vaihtoehtoja löytyikin. Jos tuloksista karsii pois pienimmät ja epäilyttävimmät myyjät, joille kilpailu- ja kuluttajavirasto on antanut huomautuksia tai moitteita, niin voittajaksi löytyi, suureksi yllätyksekseni Nordic Green Energyn talvitakuu -sähkösopimus. Siis sama firma myy tyhmille kalliilla ja fiksuille halvalla, näin toimii todellinen markkinatalous. Hahhah :D Tarjous on 24 kuukauden määräaikainen sopimus, jossa energian hinta on 4,45 snt/kWh ja kuukausimaksu 0 euroa. Omalla kulutuksellani vuosimaksuksi tulee 89 euroa. Alkuperäiseen sopimukseen verrattuna säästöä vertailulla 24 euroa/vuosi ja vaihtoehtoiseen tarjoukseen jopa 38,2 euroa. Tartuin siis talvitakuu -tarjoukseen ja tein sopimuksen.

Aina kannattaa siis vertailla, eikä tarttua ensimmäiseen tarjottuun vaihtoehtoon. Näin on varsinkin sähkön kohdalla, jonka vertailu on äärimmäisen helppoa ja nopeaa. Jos et ole sähkösopimustasi koskaan kilpailuttanut, niin tee se nyt. Aikaa siihen menee vain 5 minuuttia. Jos määräaikainen sopimuksesi on kohta katkolla, tai toistaiseksi voimassa oleva sopimuksesi on tätä kertomaani kalliimpi, niin tartupa tilaisuuteen ja tilaa/vaihda Nordic Energyn talvitakuu -sähkösopimukseen klikkaamalla tätä linkkiä.

Tähän loppuun on vielä pakko hämmästellä, miksi kyseistä tarjoussopimusta ei löydy menemällä firman nettisivuille? Siellä on kyllä paljon muita vaihtoehtoja, jotka kaikki ovat kalliimpia. Tarjousta ei myöskään mainosteta TradeTrackerissa, vaikka se olisi siihen juurikin omiaan. Miksi ei mainosteta? Nyt yritin luoda tarjouksesta kaikille kiinnostuneille sopivan syvälinkityksen, mutta se ei toimi ja tulokseksi saa: "Linkkivaroitukset: Valitettavasti tässä kampanjassa syvälinkittäminen ei ole mahdollista. Syvälinkit johtavat kampanjan oletussivulle." Se siis siitä tällä mainoksella ansaitsemisesta. Arvatkaa vaan, nouseeko kyseisen mainostajan ja samalla myös TradeTrackerin maine tällaisessa tilanteessa. Lainaan presidentti Kekkosta: "Saatanan tunarit".


3 kommenttia:

 1. Itse olen ollut aika laiska sähkön kilpailuttamisessa. Sähkölasku taisi olla siirron kanssa 30-40€ kuussa jos oikein muistan. Meillä taitaa olla Vantaan energian pörssisähkö -sopimus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljonhan aikaa, saati vaivaa prosessi ei vaadi, jos kerran kahdessa vuodessa kilpailutuksen tekee. Paljon helpompaahan homma ei enää voisi olla. Toisaalta jos sähkölasku on jo valmiiksi pieni, ei kilpailutuksella voi tästä enää paljon lisää säästöjä tiristääkään. Silloin voi olla jo mielekästä, että käyttää aikansa ja tarmonsa johonkin mielenkiintoisempaan ja tuottavampaan. Meillä on kuitenkin vain rajallisesti energiaa ja puhtia jokaiselle päivälle.

   Esimerkiksi itse maksan joka kuukausi pankkipalveluistani sen 4e/kk, eli vuodessa 48 euroa. Tiedän kyllä, että aivan samat palvelut saisin hintaan 0 euroa. Saatu säästö on kuitenkin nähtyyn vaivaan nähden mielestäni niin mitätön, että en ole pankkia jaksanut vaihtaa. Tilinumerot pitäisi päivittää töihin ja ties mihin kaikkialle. Ei vaan viitsi. Olisiko tämä jotenkin verrattavissa Osinkokuninkaan toimintaan?

   Poista
  2. Joo se se varmaan on. Tulee vain yksi lasku Vantaan energialta, sekin on helppoa =)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...