4. heinäkuuta 2019

Näkyvyyttä yritykselle - Sponsoriksi mainostamaan


Näkyvyys ja maine eri medioissa


Aloitin tämän blogin pitämisen Bloggerin omalla alustalla vuoden 2014 alussa. Jo perustamisesta lähtein olen kirjoittanut omalla nimelläni ja kasvoillani. Miksi? Koska vain avoimuudella saavutetaan oikea luottamus. Blogin tavoitteista voit lukea täältä. Jos vaikkapa ihmettelet, missä olet ehkä tähän blogiin ja sen aiheeseen joskus törmännyt, niin blogin kirjoittaja on näkynyt erilaisissa medioissa seuraavasti:



25.1 2018 Ilta-Sanomien kannessa maininta. Jutun aiheena taloudellinen riippumattomuus. Sama juttu julkaistu myös Taloussanomissa netissä otsikkona: Puolikasta työviikkoa tekevä Jarmo, 34, aikoo ”eläkkeelle” 45-vuotiaana – näin hän on koonnut jo 240 000 euron osakepotin. Jutun voi lukea tästä.




20.1.2018 Iltalehti. Aiheena downshiftaus ja miten elämään voi saada lisää mielekkyyttä tekemällä vähemmän töitä. Miten se onnistuu käytännössä ja mikä on työnteon motiivi. Jutun otsikko: Downshiftaava Jarmo, 33, sanoo voivansa lopettaa kaiken työnteon 45-vuotiaana - ”Jos harrastukset ovat mielekkäämpiä kuin työnteko, miksi käyttäisin aikaani siihen?” Jutun voi lukea tästä.






3.1.2018 A-Studion Kuplat sarja. Kaksi toisilleen vierasta ja ajatusmaailmaltaan lähes vastakkaista henkilöä vaihtaa ajatuksiaan ja näkökulmiaan työn merkityksestä. Otsikko: Downshiftaaja kohtaa työhimoisen pomon. Vastapuolena on Pihlajalinnan entinen toimitusjohtaja Aarne Aktan. Oma tavoitteeni on lopettaa työnteko 45-vuotiaana. Miksi työnteko on pahasta? kysyy yritysjohtaja Aarne Aktan, kun tapaamme. Ohjelman voi katsoa Yle Areenasta tästä ja laajemman tekstiversion lukea tästä. Kirjoitin kokemuksesta myös kulissien takana artikkelin: Minä Kuplassa - Kuuluisuuden vaihtoehtokustannus.



Elokuu 2016, Triathlon lehden 3/2016 aukeamalla (sivut 21-25) kisaraporttini: Lohja Triathlon 2016 - Hieno kisamatka. Blogitekstiäni oli käytetty hyväksi kisatarinana lehtiformaattiin muokattuna. Myös kuviani käytettiin lehdessä. Lehti on luettavissa tästä.





6.8.2016 Yle uutiset Kotimaan erittäin lyhyt haastattelu artikkeliin: Suomessa blogien kirjoittaminen on ammattimaistunut – tulojen muodostus on kuin palapelimaakuntalehdissä. Aiheena laajasti blogitulojen ansaintalogiikka, tulojen suuruus, asiasta vaikeneminen ja avoimuuden parantaminen. Linkki artikkeliin luettavissa tästä. Sama juttu julkaistiin myös radiossa Yle Radio Suomen uutisissa.




16.5.2016 Lännen Median maakuntalehdissä, muun muassa Pohjan Sanomat, Aamulehti ja Hämeen Sanomat. Otsikkona: Rennosti kohti turvattua taloutta. Aineena oma elämäntapani ja lopussa vielä kolme pointtia oman talouden hallintaan. Linkki artikkeliin luettavissa tästä(Kuvan lähde: Mico Pihlajinen)




Maaliskuu 2016, Viisas Raha lehden 3/2016 aukeamalla (sivut 26-29) haastattelu aiheeseen: Sijoittajan seitsemän kuolemansyntiä ja lyhyt faktalaatikko itsestäni. Tarkoituksena tuoda esiin sijoittajan yleisimmät virheet. Kerron perusteiden välissä mitä kannattaa välttää, mistä ottaa oppia ja mitä suosia omien kokemuksieni pohjalta





11.2.2015 A-Studion haastattelussa (jakso 5/1872) koskien työttömyyskassoja: Työttömyyskassat kisaavat duunarin sielusta ja rahoista. Pääpointtina halvimman työttömyyskassan JATTK:n valinta.




Halpaa ja tehokasta näkyvyyttä - Blogini kävijämäärä ja -profiili


Miksi mainostaisit blogissani? Todennäköisesti pääset hakutoloksissa top3 sijalle (katso alhaalta yhteistyökumppanit -taulukosta referenssit). Hinta on se mitä maksat, arvo se mitä saat. Määrittelet itse parhaiten, minkä arvoista on luottamusta herättävä ja korkealaatuinen sisältö hyvällä näkyvyydellä.

Hyväkään tuote tai palvelu ei myy itse itseään. Se pitää aina saada ihmisten mieliin ja tietoisuuteen. Asioiden tuputtaminen ja pakkomyynti ei ole enää tätä päivää. Asiakkaat hakevat nykyään tietoa verkosta, koska palveluiden ja kokemusten vertailu siellä on helppoa. Mielipidevaikuttajien painoarvo, suositukset ja sijoittuminen hyvin Googlen hakutulokissa ovat yhä suuremmassa roolissa. Osin tästä syystä erilaisissa sanomalehdissä ja televisiossa mainostaminen koetaan häiritseväksi ja tehottomaksi. Toisin kuin perinteinen ja laaja printtimainonta, verkkomainonta tarjoaa tehokkuutta, mitattavuutta ja kohdistettavuutta. Sitä kautta tiedät, että maksat vain tuloksista, etkä syydä rahaa tehottomaan ja tarpeettomaan mainontaan. Blogimainonta kasvaa ja kehittyy. Suurin osa yrityksistä käyttääkin blogia markkinointiin ja pitää sitä tehokkaana väylänä.

Blogini sivulataukset ovat olleet parhaimmillaan noin reilut 20 000 sivun katselua kuukaudessa, joten mikset sinäkin hyödyntäisi tätä potentiaalista asiakasmäärää? Vertailukelpoisempaa ja tarkempaa tietoa antava Google Analytics puolestaan kertoo, että sivulatauksia on noin 6 000/kk ja käyttäjiä noin 2 500/kk.

Graafin tietolähteenä Bloggerin oma tilasto sivun katseluista koko historian aikana. Huomaa vuoden 2018 piikki, johon selitys A-Studion Kuplat ja iltalehtien jutut. Sivulataukset asettuneet vajaan 20 000 tietämille/kk.


Google Analytics näyttää seuraavaa dataa 30 päivän ajalta kesällä (kuva otettu 18.7.2019), joka on blogini hiljaisinta aikaa. Samaan aikaan Bloggerin oma tilasto näyttää noin 14 000 sivulatausta. Miksi Blogger näyttää noin 3x sen mitä Analytics? Analytics ei laske hakukonerobotteja ja muita "spammi-botteja". Analytics laskee siis oikeat ihmiset.



Minkälaiset ihmiset blogia käyttävät ja mitä he hakevat? Suosituimmat artikkelit pyörivät rahan, rikastumisen, säästämisen ja sijoittamisen ympärillä. Paljon haetaan vinkkejä veroilmoituksen täyttöön, tietoja Nordetistä, superrahastosta, työttömyyskassoista ja opintotuesta. Eri asiat ovat luonnollisesti pinnalla kausiluontoisesti. Esimerkiksi syksyllä huomaa omenamehun teon ja sienestyksen olevan pinnalla. Kesäisin taas melonnan ja pyörämatkailun. Paljon on myös kiinnostusta fatbikeä kohtaan.
Blogini top -10, eli suosituimmat artikkelit koko ajalta. Kuva vuoden 2017 alusta.
Blogini top-10 kesäaikaan yhden viikon aikana (kuva otettu 18.7.2019). Huomattava ero talviaikaan :)

Kävijöiden ikärakenne ja sukupuoli. Tulos ei yllätä ainakaan itseäni, että painotus on oman ikäiseni nuoret miehet. Lähde Google Analytics.



Vaikuttajamarkkinointi - Mahdollisia yhteistyökuvioita ja esimerkkejä


  • Mainosbanneri, erilaisia ja erikokoisia
Voit ehdottaa mainosbannerin kokoa ja mainonnan kestoa. Tarjolla on esimerkiksi parhaalla näkyvyydellä sivun oikeaan yläkulmaan sijoitettava banneri/mainos, jonka normaalikoko on 300x250 pikseliä. Hinta tälle mainokselle on 60 euroa/kk, 150 e/vuosineljännes, tai 500 e/vuosi (hintaan lisätään vielä ALV 24 %). Mainospaikka näkyy koko sivustollani ja siitä on linkki mainostettuun tuotteeseen/palveluun (esimerkkinä Tradetrackerin Nordnet mainokset, Evervest, Seikkailupuisto Huippu ja Kickbike.com, jotka ovat tätä käyttäneet). Tähän kannattaa luonnollisesti liittää oma tracking-linkki, jotta voit arvioida mainontasi tehokkuutta.

  • Maksettu mainosartikkeli tuotearvostelun tai muun muodossa
Haluatko tuotteesta, palvelustasi, tapahtumastasi tai vaikkapa kirjastasi tuotearvostelun? Tai käyttäjäkokemuksia, jotka löytää netistä top 3 sijalta? Pientä palkkiota (noin 150-250 e + ALV), ilmaista tuotetta tai osallistumista vastaan voin kirjoittaa siitä sopivan arvostelun (esimerkkinä Kaarikinneri Oy, Triathlon Challenge Helsinki ja Ostohyvitys.fi, jotka ovat tätä käyttäneet). Periaatteessa voin hyvin laittaa päälle vaikka yrityksen mainospaidan tai muuta vastaavaa, jos niin halutaan.

Pyrin kuitenkin olemaan mahdollisimman objektiivinen, joten rahalla ei ole vaikutusta lopputulokseen. Jos en jostain syystä tykkää tuotteesta, niin sen myös kerron ja luonnollisesti perustelen. Testaus- ja tutustumisjakson tuotearvostelussa pitää luonnollisesti olla riittävän pitkä, jotta pystyn muodostamaan tuotteesta riittävän tarkan ja objektiivisen kuvan.

Jos olet perustamassa tapahtumaa tai aloittamassa uutta liiketoimintaa (esim Kaarikinneri Oy) urheilun parissa, niin suosittelen tapahtumanäkyvyyttä tässä blogissa. Esimerkiksi Sipoonranta HUUB Triathlon ja Lohja Triathlon -tapahtumat järjestettiin vuonna 2016 ensimmäistä kertaa. Kummastakaan ei löytynyt netistä omien tapahtumasivujen lisäksi yhtään kokemuksia tai kommentteja tapahtumasta. Nyt tämän blogin yhteistyön tuloksena kummastakin tapahtumasta löytyy kattavat artikkelit kokemuksista ja siitä, miten tapahtumat ovat onnistuneet. Seuraavina vuosina tapahtumiin ilmoittautumista pohtivat varmasti lukevat nuo positiiviset kokemukset läpi ja osallistujamäärä kasvaa. Ehdottomasti win-win-tilanne kaikille.


  • Pelkän dofollow -linkin myyminen
Jos edustat esimerkiksi jotain lainoja myyvää firmaa tai haluat yksinkertaisesti saada pelkän linkin näkyviin (pagerank nosto) johonkin hyvään ja suosittuun artikkeliini, niin sekin on mahdollista. Hintahaarukka on 150-300 euroa + ALV. Mitä huonommin linkki sopii sivustooni, sitä enemmän se maksaa ja päinvastoin. Esimerkkeinä tästä ovat muun muassa Vertaalaina.fi, Financer.com ja Talouteen.com, jotka ovat tätä käyttäneet.

Korso MTB 69 km maastopyörätapahtuman maalissa, tyhjään paitaan saisi hyvin yrityksen logon. Kuka on kiinnostunut :) 



Yhteydenotto - Toimi näin



Halutessasi ottaa minuun yhteyttä esimimerkiksi yhteistyökumppanuutta koskevissa asioissa, voit lähettää sähköpostia osoitteeseen: jarmovillev(at)gmail.com. Kerro samalla vähän yrityksestäsi ja suunnittelemastasi yhteistyöstä. Mitä haluat ja mitä olisit valmis siitä maksamaan. Epämääräisissä yhteistyökyselyissä oletan sinut uhkapelisivustoksi. Tällöin en siis välttämättä jaksa edes vastata, jos et kerran itse jaksa kertoa taustaasi.




Blogin yhteistyökumppanit, yhteistyökuviot ja meriitit aikajärjestyksessä


Sponsoroinnista ja kaupallisesta yhteistyöstä tulee aina lyhyt kuvaus/maininta alta löytyvään yhteistyökumppanit-listaukseen. Pelkkiä linkkimyyntejä ei tähän ole listattu. Jos mietit onko jokin artikkeli "sponsoroitu tai muuten maksettu", niin taulukosta voit tarkastaa, ketkä ovat blogissani mainostaneet ja miten. Toistaiseksi (3.8.2020) 100 % yhteistyöpostauksista on tapahtunut niin, että itse olen ottanut yritykseen yhteyttä ja sopinut diilistä. Toisin sanoen yksikään artikkeli ei ole perinteisessä mielessä maksettu. Ehkä tärkein asia on kuitenkin se, mitkä ovat olleet tulokset. Pääsääntöisesti artikkelini ovat Googlen hakutuloksissa top3:ssa! Jokainen voi haarukoida tällaisen sijoituksen arvoa hakutuloksissa.


Yhteistyökumppani Kuvaus Yhteistyökuvio Muuta mainittavaa

Folkhälsan
Nuuksion Pitkäjärven melontapaikka Solvallassa. 
Yhteistyöpostaus ilmaisia kokeiluja vastaan.

Kokemuksia palvelusta tästä
3. sija Googlessa haettaessa: Melontaa Nuuksion Pitkäjärvellä

Melontaranta
Vantaanjoen varrella sijaitseva melontakaluston ja SUP lautojen vuokraamo. 
Yhteistyöpostaus ilmaista kokeilua vastaan.

Kokemuksia palvelusta tästä
2. sija Googlessa haettaessa: Melonta Keravanjokea Tikkurilaan

Oikia sipsikauppa
Real Snacksin verkkokauppa Oikia sipseille ja snackseille. 
Yhteistyöpostaus ilmaista kokeiluostosta vastaan.

Kokemuksia tuotteista tästä
2. sija Googlessa haettaessa Oikia sipsikauppa
5. sija haettaessa: Oikia sipsit kokemuksia

Feelia
Feelian ruokakauppa, jossa valmisruokaa voi tilata kätevästi verkkokaupasta. 
Yhteistyöpostaus ilmaisia kokeiluostoksia vastaan.

Kokemuksia tuotteista tästä
1. sija Googlessa haettaessa: Feelia kokemuksia
4. sija haettaessa: Feelia valmisruoka

Alma Talent
Heikki Keskivälin Tähtäimessä Osakkeet - sijoituskirja verkkokaupassa.
Yhteistyöpostaus ilmaisia kirjoja vastaan.

Arvostelu kirjasta tästä
2. sija Googlessa haettaessa: Tähtäimessä osakkeet arvostelu
Extreme Esport
Tapiolassa sijaitseva aktiviteettiareena.
Yhteistyöpostaus ilmaista kokeilua ja kirjoituspalkkiota vastaan.

Kokemuksia palvelusta tästä.
4. sija Googlessa haettaessa: Extreme Esport kokemuksia
Otsolahden Melontakeskus
Tapiolan keskustan vieressä sijaitseva melontapaikka. 
Yhteistyöpostaus ilmaista kokeilua vastaan.

Kokemuksia palvelusta tästä.
6. sija Googlessa haettaessa: Kokemuksia Otsolahden melontakeskus
Lähdevesille
Kajakkivuokraamo Espoon Pitkäjärvellä.

Firma lopettanut.
Yhteistyöpostaus ilmaista kokeilua vastaan.

Kokemuksia palvelusta tästä.
2. sija Googlessa haettaessa: Lähdevesille kokemuksia
Floreti kukkateline
Kotimainen vihersisustusinnovaatio. Kiinnitykseen ei tarvita työkaluja ja huonekasvit saa helposti vaikka kerrostaloon.
Yhteistyöpostaus ilmaista tuotetta vastaan.

Kokemuksia tuotteesta tästä.
1. sija Googlessa haettaessa: Huonekasvit helposti kerrostaloon

Fiksuruoka.fi
Verkkokauppa, jossa kiertotalouden avulla kuluttajalle voidaan tarjota hävikkiruokaa alennuksella. 
Yhteistyöpostaus ilmaista ostoskokemusta vastaan.

Kokemuksia palvelusta tästä.
4. sija Googlessa haettaessa: Fiksuruoka kiertotalous
ResQ Club
ResQ-palvelun avulla on mahdollista pelastaa ravintolan hävikkiruokaa halvemmalla. Nouto ravintolasta voi tapahtua vaikka työmatkan ohessa.
Yhteistyöpostaus ilmaisia krediittejä ja kokeilua vastaan.

Kokemuksia palvelusta tästä.
1. sija Googlessa haettaessa: ResQ kokemuksia
Kaarikinneri Oy
Kaarikinneri Oy on Arto Joutsimäen yhden miehen yritys, joka vuokraa ja maahantuo muutamaa erilaista nojapyörää (ICE ja Azub) Vantaan Kuninkaanmäessä. 
Yhteistyöpostaus ilmaista kokeilua vastaan.

Kokemuksia palvelusta tästä.
1. sija Googlessa haettaessa: Nojapyörän vuokraus
Evervest ja Taaleri Impakti - Automaattinen varainhoitopalvelu
Riippumatonta ja automatisoitua sijoittamista läpinäkyvällä ja kustannustehokkaalla tavalla räätälöityä indeksisijoittamista hyödyntäen.
Yhteistyöpostaus, banneripaikka ja linkkimyynti rahallista palkkiota vastaan.

Kokemuksia palvelusta tästä.
3. sija Googlessa haettaessa: varainhoitopalvelu Taaleri Impakti

Fressi - Liikunta ja hyvinvointikeskus
Alan suurin kotimainen liikuntakeskusketju, jonka viihtyisistä tiloista löydät sekä kuntosali- ja ryhmäliikuntapalvelut, että kattavat oheispalvelut.
Yhteistyöpostaus kahta ilmaista hierontapalvelua vastaan.

Kokemuksia palvelusta tästä.
8. sija Googlessa haettaessa: Fressi hierontapalvelut
Tuuslulanjärvi Triathlon
Järvenpään pyöräilijöiden järjestämä triathlonkauden avaus Tuusulanjärven upeissa rantamaisemissa. Matkoina sprintti ja perusmatka. 
Yhteistyöpostaus ilmaista osallistumista vastaan.

Kokemuksia ja kisaraportti tästä.
7. sija Googlessa haettaessa: Tuusulanjärvi triathlon

Huvipiste Verkkokauppa
Erikoistunut elektroniikkatarvikkeisiin ja maahantuojana sivustolta löytyy akkuja erilaisiin mobiililaitteisiin ja kannettaviin.
Yhteistyöpostaus

Huvipiste tarjosi itselleni alennuksella MacBook Airin uuden akun.
1. sija Googlessa haettaessa: MacBook Air akun vaihto
Korkee köysiseikkailupuisto
Puistot Helsingin Mustikkamaalla ja Paloheinässä.
Yhteistyöpostaus ilmaisia kokeiluja vastaan.

Arvosteluni Korkee-seikkailupuistosta tästä, ja Paloheinän paikasta tästä.
1. sija Googlessa haettaessa: Seikkailupuisto Korkee kokemuksia
Zippy köysiseikkailupuisto
Puisto Helsingissä tarjoaa huikeita itsensä ylittämisen elämyksiä upean luonnon ympäröimänä. 
Yhteistyöpostaus ilmaisia kokeiluja vastaan.

 Lue arvosteluni Zippy-seikkailupuistosta tästä.
2. sija Googlessa haettaessa: Seikkailupuisto Zippy kokemuksia
Sipoonranta HUUB Triathlon
Kesällä 2016 ensimmäistä kertaa järjestetty Sipoonrannan sprinttitriathlon. Tapahtuma kisataan Suomenlahden rannan merellisissä maisemissa.
Yhteistyöpostaus ilmaista kokeilua vastaan.

Kokemuksia ja kisaraportti tästä.
2. sija Googlessa haettaessa: Sipoonranta Triathlon
Hakuna Matata Sup Rental
Kahden opiskelijan perustama yritys tarjoaa SUP-lautojen ja kajakkien vuokrausta upeissa maisemissa Töölönlahden rannalla. Halvat hinnat ja hyvä varauskalenteri. 
Yhteistyöpostaus muutamaa ilmaista kokeilua vastaan.

Kokemuksia SUP-laudan vuokrauksesta voi lukea tästä.
5. sija Googlessa haettaessa: Suppailu Töölönlahti
Lohja triathlon ja TriathlonSuomi.
Kesällä 2016 ensimmäistä kertaa järjestetty Lohja Triathlon on kenelle tahansa sopiva sprinttitriathlontapahtuma.  
Yhteistyöpostaus ilmaista osallisumista vastaan.

Kokemuksia ja kisaraportti tästä.
2. sija Googlessa haettaessa: Nojapyörän vuokraus
Helsinki Triathlon Challenge
Triathlon Challenge Finland Oy järjesti  Helsingin Hietaniemessä uuden triathlonkilpailun ainutlaatuisissa kaupunkimaisemissa. Päämatkana on Olympiamatka.
Yhteistyöpostaus ilmaista osallistumista vastaan.

Kokemuksia ja Kisaraportti tästä.
10. sija Googlessa haettaessa: Next Triathlon
Kickbike.com
Vuonna 1994 perustettu Kickbike Worldwide oy on modernien Kickbike potkulautojen sekä Kickspark - potkukelkkojen kehittäjä. Tuotteet edustavat suomalaista designia. 
Yhteistyöpostaus.

Kickbike Worldwide Oy sponsoroi itselleni alennuksella Kickbike sport G4 -mallin.
1. sija Googlessa haettaessa: Kickbike kokemuksia
Seikkailupuisto Huippu.
Espooseen, Leppävaaran urheilupuistoon vuonna 2015 avattu köysiseikkailupuisto. Hyviä näkymiä puiden latvuksista ja pitkiä vaijeriliukuja.
Yhteistyöpostaus muutamaa ilmaista kokeilua vastaan.

Lue kokemuksistani tästä ja uusin Tarzan-hyppy tästä.
2. sija Googlessa haettaessa: Seikkailupuisto Huippu kokemuksia
Ostohyvitys.fi
Ostohyvitys.fi on täysin ilmainen palvelu, jonka avulla voit saada bonusta verkko-ostoksistasi ja säästät selvää rahaa. Bonukset maksetaan suoraan pankkitilillesi, kun tilitysraja on saavutettu. 
Yhteistyöpostaus ilmaista kokeiluostosta vastaan.

Arvosteluni ja ilmaisen kokeiluostoksen palvelusta voi lukea tästä.
2. sija Googlessa haettaessa: Bonusta nettiostoksista
Bikester-pyöräkauppa
Yksi harvoista, hyvistä ja halvoista nettikaupoista, joita itsekin käytän. 
Linkkimyynti ilmaisia ostoksia vastaan.

Bikester nettikauppa sponsoroi itselleni Kona Wo-fatbikeen lokasuojat ja White 3 Fat Pro läskipyörään eturattaan.
5. sija Googlessa haettaessa: White läskipyörä
Akkula.fi
Ystävällisen palvelun akkukauppa, josta löytyy akkuja monenlaisiin käyttötarkoituksiin. Todennäköisesti suomen halvimmat Eneloopin akut. 
Yhteistyöpostaus alennusta  vastaan.

Kokemuksia Eneloopin akuista voit lukea äskeisen linkin takaa.  
5. sija Googlessa haettaessa: Sanyo Eneloop
Karttatelineet.com
Mka Tervalan Karttatelineet.com tarjoaa pyöräsuunnistukseen, seikkailu-urheiluun ja vapaa-aikaan ammattitason karttatelineitä.
Yhteistyöpostaus alennusta vastaan.

Green Onen karttatelineen käytöstä seikkailukisoissa voi lukea tästä.
3. sija Googlessa haettaessa: Karttateline polkupyörään
Pyörä ja ihminen-kirja
Docendon julkaisema teos. Kirja kertoo vihdoinkin sen, mikä pyörää liikuttaa. Paljonko tehoa polkija tuottaa, mikä vaikuttaa vierintävastukseen ja aerodynamiikkaan jne.
Yhteistyöpostaus ilmaista kirjaa vastaan.

Lue kirja-arvosteluni tästä.
5. sija Googlessa haettaessa: Pyörä ja ihminen
MaastoMittelöt duathlon-tapahtuma
Pyöräilyä ja juoksua merkityillä reiteillä erilaisissa maastoissa. Yhdistelmäkisa järjestettiin 24.5.2014 ja kisakeskuksena toimi Hotelli Kuninkaantie Espoon keskustassa. 
Yhteistyöpostaus ilmaista osallistumista vastaan.

Lue kisaraporttini tästä.
4. sija Googlessa haettaessa: Maastomittelöt
Erilainen ote omaan talouteen-kirja
Pasi Havian, Ville Lappalaisen ja Antti Rinta-Lopin uusi kirja.  Neljän vuoden projektin tuloksena Talentum on julkaissut kirjan, joka antaa ohjeet oman taloudenpidon eri osa-alueille ja syyt, miksi näitä ohjeita kannattaa noudattaa.
Yhteistyöpostaus ilmaista kirjaa vastaan.

Lue kirja-arvosteluni tästä.
8. sija Googlessa haettaessa: Erilainen ote omaan talouteen
Korso 96 MTB
Vantaan Korsosta käytävä maastopyörätapahtuma, jossa kilpailukeskuksena toimii Vierumäen koulu.  Erinomainen ja hieno reitti sisältää muutamia teknisiä osuuksia ja kulkee pääosin metsäpolkuja/hiekkateitä ja latupohjia pitkin. 
Yhteistyöpostaus ilmaista osallisumista vastaan.

Lue läskipyörällä käyty kisaraportti tästä.
11. sija Googlessa haettaessa: Korso MTB





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti