24. heinäkuuta 2014

Näkyvyyttä yritykselle - Sponsoriksi mainostamaan


Näkyvyys ja maine eri medioissa


Aloitin tämän blogin pitämisen Bloggerin omalla alustalla vuoden 2014 alussa. Jo perustamisesta lähtein olen kirjoittanut omalla nimelläni ja kasvoillani. Miksi? Koska vain avoimuudella saavutetaan oikea luottamus. Blogin tavoitteista voit lukea täältä. Blogin kirjoittaja on näkynyt erilaisissa medioissa seuraavasti:11.2.2015 A-Studion haastattelussa (jakso 5/1872) koskien työttömyyskassoja: Työttömyyskassat kisaavat duunarin sielusta ja rahoista. Pääpointtina halvimman työttömyyskassan JATTK:n valinta.Maaliskuu 2016, Viisas Raha lehden 3/2016 aukeamalla (sivut 26-29) haastattelu aiheeseen: Sijoittajan seitsemän kuolemansyntiä ja lyhyt faktalaatikko itsestäni. Tarkoituksena tuoda esiin sijoittajan yleisimmät virheet. Kerron perusteiden välissä mitä kannattaa välttää, mistä ottaa oppia ja mitä suosia omien kokemuksieni pohjalta16.5.2016 Lännen Median maakuntalehdissä, muun muassa Pohjan Sanomat, Aamulehti ja Hämeen Sanomat. Otsikkona: Rennosti kohti turvattua taloutta. Aineena oma elämäntapani ja lopussa vielä kolme pointtia oman talouden hallintaan. Linkki artikkeliin luettavissa tästä. (Kuvan lähde: Mico Pihlajinen)


6.8.2016 Yle uutiset Kotimaan erittäin lyhyt haastattelu artikkeliin: Suomessa blogien kirjoittaminen on ammattimaistunut – tulojen muodostus on kuin palapelimaakuntalehdissä. Aiheena laajasti blogitulojen ansaintalogiikka, tulojen suuruus, asiasta vaikeneminen ja avoimuuden parantaminen. Linkki artikkeliin luettavissa tästä. Sama juttu julkaistiin myös radiossa Yle Radio Suomen uutisissa.
Elokuu 2016, Triathlon lehden 3/2016 aukeamalla (sivut 21-25) kisaraporttini: Lohja Triathlon 2016 - Hieno kisamatka. Blogitekstiäni oli käytetty hyväksi kisatarinana lehtiformaattiin muokattuna. Myös kuviani käytettiin lehdessä. Lehti on luettavissa tästä.

Halpaa ja tehokasta näkyvyyttä yhteistyön merkeissä


Hyväkään tuote tai palvelu ei myy itse itseään. Se pitää aina saada ihmisten mieliin ja tietoisuuteen. Asioiden tuputtaminen ja pakkomyynti ei ole enää tätä päivää. Ostokäyttäytyminen on kokenut radikaalin muutoksen. Asiakkaat hakevat nykyään tarvitsemiaan tuotteita ja palveluita pääasiassa verkosta, koska palveluiden ja kokemusten vertailu siellä on helppoa. Nykyään arvostetaan paljon kavereiden, ystävien ja mielipidevaikuttajien suosituksia. Osin tästä syystä erilaisissa sanomalehdissä ja televisiossa mainostaminen koetaan häiritseväksi ja tehottomaksi. Dynaaminen verkkomainonta tarjoaakin tähän oivan ratkaisun. Toisin kuin perinteinen ja laaja printtimainonta, verkkomainonta tarjoaa tehokkuutta, mitattavuutta ja kohdistettavuutta. Sitä kautta tiedät, että maksat vain tuloksista, etkä syydä rahaa tehottomaan ja tarpeettomaan mainontaan. Blogimainonta kasvaa ja kehittyy. Suurin osa yrityksistä käyttääkin blogia markkinointiin ja pitää sitä tehokkaana väylänä. Blogini kävijämäärät ovat olleet noin reilut 20 000 sivukatselua kuukaudessa, joten mikset sinäkin hyödyntäisi tätä potentiaalista asiakasmäärää?

Graafin tietolähteenä Bloggerin oma tilasto sivun katseluista koko historian aikana.

Minkälaiset ihmiset blogia käyttävät ja mitä he hakevat? Suosituimmat artikkelit pyörivät rahan, rikastumisen, säästämisen ja sijoittamisen ympärillä. Paljon haetaan vinkkejä veroilmoituksen täyttöön, tietoja Nordetistä, superrahastosta, työttömyyskassoista ja opintotuesta. Eri asiat ovat pinnalla kausiluontoisesti. Esimerkiksi syksyllä huomaa omenamehun teon ja sienestyksen olevan pinnalla. Kesäisin taas melonnan ja pyörämatkailun. Paljon on myös kiinnostusta fatbikeä kohtaan.


Blogini top -10, eli suosituimmat artikkelit koko ajalta.Mahdollisia yhteistyökuvioita ja eläviä esimerkkejä


  • Mainosbanneri, erilaisia ja erikokoisia
Voit ehdottaa mainosbannerin kokoa ja mainonnan kestoa. Tarjolla on esimerkiksi parhaalla näkyvyydellä sivun oikeaan yläkulmaan sijoitettava banneri/mainos, jonka normaalikoko 300x250 pikseliä. Hinta tälle mainokselle on 45 euroa/kuukausi tai 150 e/vuosineljännes (hintaan lisätään vielä ALV 24 %). Mainospaikka näkyy koko sivustollani ja siitä on linkki mainostettuun tuotteeseen/palveluun (esimerkkinä Tradetrackerin Nordnet mainokset, Evervest, Seikkailupuisto Huippu ja Kickbike.com, jotka ovat tätä käyttäneet). Tähän kannattaa luonnollisesti liittää oma tracking-linkki, jotta voit arvioida mainontasi tehokkuutta.

  • Tuotearvostelu tai tapahtumanäkyvyys
Haluatko tuotteesta, palvelustasi, tapahtumastasi tai vaikkapa kirjastasi tuotearvostelun tai kokemuksia, jotka löytää netistä? Pientä palkkiota (noin 50 e), ilmaista tuotetta tai osallistumista vastaan voin kirjoittaa siitä sopivan arvostelun (esimerkkinä Akkula, Triathlon Challenge Helsinki ja Ostohyvitys.fi, jotka ovat tätä käyttäneet). Periaatteessa voin hyvin laittaa päälle vaikka yrityksen mainospaidan tai muuta vastaavaa, jos niin halutaan.

Pyrin kuitenkin olemaan mahdollisimman objektiivinen, joten rahalla ei ole vaikutusta lopputulokseen. Jos en jostain syystä tykkää tuotteesta, niin sen myös kerron ja luonnollisesti perustelen. Testaus- ja tutustumisjakson tuotearvostelussa pitää luonnollisesti olla riittävän pitkä, jotta pystyn muodostamaan tuotteesta riittävän tarkan ja objektiivisen kuvan.
Jos olet perustamassa tapahtumaa tai aloittamassa uutta liiketoimintaa (esim Kaarikinneri Oy) urheilun parissa, niin suosittelen tapahtumanäkyvyyttä tässä blogissa. Esimerkiksi Sipoonranta HUUB Triathlon ja Lohja Triathlon -tapahtumat järjestettiin vuonna 2016 ensimmäistä kertaa. Kummastakaan ei löytynyt netistä omien tapahtumasivujen lisäksi yhtään kokemuksia tai kommentteja tapahtumasta. Nyt tämän blogin yhteistyön tuloksena kummastakin tapahtumasta löytyy kattavat artikkelit kokemuksista ja siitä, miten tapahtumat ovat onnistuneet. Ensi vuonna tapahtumiin ilmoittautumista pohtivat varmasti lukevat nuo positiiviset kokemukset läpi ja osallistujamäärä kasvaa. Ehdottomasti win-win-tilanne kaikille.

Korso MTB 69 km maastopyörätapahtuman maalissa, tyhjään paitaan saisi hyvin yrityksen logon. Kuka on kiinnostunut :) 

Voit myös yhdistellä edellä mainittuja keinoja, tai ehdottaa jotain muuta yhteistyökuviota. Monissa tapauksissa esimerkiksi tapahtumanäkyvyys on tarkoittanut mainosbannerin julkaisua ja myöhemmin kattavan tapahtuma-artikkelin julkaisemista. Sponsoroinnista tulee aina myös lyhyt kuvaus/maininta alta löytyvään Minä & Mainonta-sivun yhteistyökumppanit-listaukseen. Alta voit siis katsoa, ketkä ovat blogissani mainostaneet ja miten. Jos mietit onko jokin artikkeli "sponsoroitu tai maksettu", niin taulukosta voit sen tarkastaa.

Halutessasi ottaa minuun yhteyttä esimimerkiksi yhteistyökumppanuutta koskevissa asioissa, voit lähettää sähköpostia osoitteeseen: jarmovillev(at)gmail.com. Kerro samalla vähän yrityksestäsi ja suunnittelemastasi yhteistyöstä. Mitä haluat ja miksi sivustoni olisi siihen hyvä yhteistyöehdokas. Epämääräisissä yhteistyökyselyissä oletan sinut uhkapelisivustoksi, enkä välttämättä siis jaksa edes vastata, jos et kerran itse jaksa kertoa taustaasi.Nykyiset ja aikaisemmat sponsorit


Tällä hetkellä blogin yhteistyökumppaneina ovat toimineet tai toimivat seuraavat brändit:


Yhteistyökumppani Kuvaus

Kaarikinneri Oy
Kaarikinneri Oy on Arto Joutsimäen yhden miehen yritys, joka vuokraa ja myy muutamaa erilaista nojapyörää niistä kiinnostuneille. Vantaan Kuninkaanmäessä sijaitseva paikka toimii englantilaisten ICE- ja tsekkiläisten Azub- nojapyörien maahantuojana. Kokemuksia palvelusta tästä.
Evervest - Automaattinen varainhoito
Tehokasta indeksisijoittamista automaattisen varainhoidon avulla vuorokauden jokaisena tuntina. Riippumaton robo-sijoittaminen tekee hommasta läpinäkyvää, kustannustehokasta ja räätälöi sijoittamisen asiakkaan tarpeiden mukaiseksi. Kokemuksia palvelusta tästä.

Fressi - Liikunta ja hyvinvointikeskus
Alan suurin kotimainen liikuntakeskusketju, jonka viihtyisistä tiloista löydät sekä kuntosali- ja ryhmäliikuntapalvelut, että kattavat oheispalvelut. Fressi tarjosi itselleni hierontapalveluina 2 ilmaista kertaa. Kokemuksia palvelusta tästä.
Tuuslulanjärvi Triathlon
Järvenpään pyöräilijät järjestää kotimaisen triathlonkauden avauksen Järvenpäässä, Tuusulanjärven upeissa rantamaisemissa. Tapahtumakeskuksena toimii Vanhankylän kartano. Matkoina sprintti ja perusmatka. Kokemuksia ja kisaraportti tästä.

Huvipiste Verkkokauppa
Huvipisteen verkkokauppa on erikoistunut elektroniikkatarvikkeisiin ja maahantuojana sivustolta löytyy halvalla muun muassa akkuja erilaisiin mobiililaitteisiin ja kannettaviin. Huvipiste tarjosi itselleni alennuksella MacBook Airin uuden akun.

Korkee köysiseikkailupuisto
Seikkailupuisto Korkee Helsingin Mustikkamaalla ja Paloheinässä tarjoaa kompaktilla alueella erilaisia elämyksiä kaikentasoisille seikkailijoille. Muutamat tiputukset/loikat kysyvät rohkeutta ja haastavinta rataa ei välttämättä edes apina kykene kapuamaan. Lue arvosteluni Korkee-seikkailupuistosta tästä, ja Paloheinän paikasta tästä.

Zippy köysiseikkailupuisto
Seikkailupuisto Zippy Helsingissä tarjoaa huikeita itsensä ylittämisen elämyksiä upean luonnon ympäröimänä. Seikkailussa edetään erittäin monipuolisesti ja ratoja löytyy kaikentasoisille. Musta rata painoliiveillä oikeaoppisesti mentynä haastaa jo kovimmatkin seikkailijat. Lue arvosteluni Zippy-seikkailupuistosta tästä.
Sipoonranta HUUB Triathlon
Kesällä 2016 ensimmäistä kertaa järjestettävä Sipoonrannan sprinttitriathlon ja muut lyhyet matkat ovat kenelle tahansa sopiva triathlontapahtuma. Tapahtuma kisataan Suomenlahden rannan merellisissä maisemissa aivan venesataman, hienon rannan ja unelma-asuntojen kupeessa. Kokemuksia ja kisaraportti tästä.
Hakuna Matata Sup Rental
Kahden opiskelijan perustama yritys tarjoaa SUP-lautojen ja kajakkien vuokrausta upeissa maisemissa Töölönlahden rannalla. Halvat hinnat ja hyvä varauskalenteri. Maksuvälineinä käyvät käteinen, kortit ja liikuntasetelit. Kokemuksia SUP-laudan vuokrauksesta voi lukea tästä.
Lohja triathlon ja TriathlonSuomi
Kesällä 2016 ensimmäistä kertaa järjestettävä Lohja Triathlon on kenelle tahansa sopiva triathlontapahtuma. TriathlonSuomen järjestämässä sprintti-tapahtumassa matkat ovat uinti 750 m, pyöräily 20 km ja juoksu 5 km. Kokemuksia ja kisaraportti tästä.

Financer.com
Financer.com vertailee erityyppisiä lainoja ja esimerkiksi säästötilien korkoja asettamiesi kriteerien mukaan. Hakukone antaa listan sopivista vaihtoehdoista. Palvelun kanssa toteutettiin yhteistyö, jossa taho maksoi säästötilien korkoja vertailevasta linkkimainoksesta pienen korvauksen Bigbankia koskevassa artikkelissa.
Helsinki Triathlon Challenge
Triathlon Challenge Finland Oy järjestää  Helsingin Hietaniemessä uuden triathlonkilpailun ainutlaatuisissa kaupunkimaisemissa. Päämatkana on Olympiamatka eli perusmatka: 1,5 km uintia, 40 km pyöräilyä ja 10 km juoksua. Osallistumismaksuun kuuluu ajanotto, tulospalvelu, kilpailumateriaali ja huolto kilpailun aikana ja sen jälkeen. Kisaraportti tästä.
Kickbike.com
Vuonna 1994 perustettu Kickbike Worldwide oy on modernien Kickbike potkulautojen sekä Kickspark - potkukelkkojen kehittäjä. Tuotteet edustavat suomalaista designia parhaimmillaan ja niissä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla muotoilu sekä toiminnallisuus. Kickbike Worldwide Oy sponsoroi itselleni alennuksella Kickbike sport G4 -mallin.
Seikkailupuisto Huippu.
Huippu on Espooseen, Leppävaaran urheilupuistoon vuonna 2015 avattu köysiseikkailupuisto, jossa liikutaan, tasapainoillaan, ryömitään yms. kiipeilyvaljaiden varassa puusta puuhun rakennetuilla radoilla. Jännitystä, hyviä näkymiä, elämyksiä ja vauhdin hurmaa tarjoavat myös vaijeriliu'ut, joista pisimmät ovat yli satametrisiä. Huipussa on yhteensä kuusi eritasoista seikkailurataa. Lue kokemuksistani tästä ja uusin Tarzan-hyppy tästä.
Ostohyvitys.fi
Ostohyvitys.fi on täysin ilmainen palvelu, jonka avulla voit saada bonusta verkko-ostoksistasi ja säästät selvää rahaa. Bonukset maksetaan suoraan pankkitilillesi, kun tilitysraja on saavutettu. Arvosteluni ja ilmaisen kokeiluostoksen palvelusta voi lukea tästä.
Bikester-pyöräkauppa
Bikester nettikaupasta tilaat nopeasti ja helposti polkupyörät, pyöräilyvaatteet ja tarvikkeet suoraan kotoa helposti kotiovellesi. Suhteellisen nopeat ja lyhyet toimitusajat. Yli 99 euron tilauksissa toimitus ilmainen. Yksi harvoista, hyvistä ja halvoista nettikaupoista, joita itsekin käytän. Bikester nettikauppa sponsoroi itselleni Kona Wo-fatbikeen lokasuojat ja White 3 Fat Pro läskipyörään eturattaan.
Akkula.fi
Ystävällisen palvelun akkukauppa, josta löytyy akkuja monenlaisiin käyttötarkoituksiin. Todennäköisesti suomen halvimmat Eneloopin akut, joista arvostelun voit lukea äskeisen linkin takaa. Monipuoliset maksutavat ja yli 75 euron tilauksista ilmaiset postikulut.

Karttatelineet.com
Mka Tervalan Karttatelineet.com tarjoaa pyöräsuunnistukseen, seikkailu-urheiluun ja vapaa-aikaan ammattitason karttatelineitä. Valikoimasta löytyvät seuraavat merkit: Autopilot, Miry, Orifix ja Green. Green Onen karttatelineen käytöstä seikkailukisoissa voi lukea tästä.
Pyörä ja ihminen-kirja
Brittiläisen tiedetoimittajan Max Glaskin kirjoittama ja Docendon julkaisema teos Pyörä ja ihminen - Miten pyörä ja polkija pelaavat yhteen. Lue kirja-arvosteluni tästä. Kirja kertoo vihdoinkin sen, mikä pyörää liikuttaa. Mitä lihaksia polkija käyttää, miksi pyörä ei kaadu, paljonko tehoa polkija tuottaa, mikä vaikuttaa vierintävastukseen ja aerodynamiikkaan? Selkeät ja viihdyttävät tekstit, havainnollistavat kaaviot ja kuvat avaavat pyöräilyn saloja sekä tarjoavat jokaiselle pyöräilijälle uusia oivalluksia ja selityksiä mieltä vaivaaviin kysymyksiin.
MaastoMittelöt duathlon-tapahtuma
Pyöräilyä ja juoksua merkityillä reiteillä erilaisissa maastoissa. Yhdistelmäkisa järjestettiin 24.5.2014 ja kisakeskuksena toimi Hotelli Kuninkaantie Espoon keskustassa. Tapahtumassa on kolme eri sarjaa ja se sopii siksi kaikille osallistujille. Osallistumismaksu sisältää kattavan kisahuollon tapahtuman aikana ja sen jälkeen. Lue kisaraporttini tästä.
Erilainen ote omaan talouteen-kirja
Pasi Havian, Ville Lappalaisen ja Antti Rinta-Lopin uusi kirja Erilainen Ote Omaan Talouteen – Vapaus, Onni ja Hyvä elämä. Neljän vuoden projektin tuloksena Talentum on julkaissut kirjan, joka antaa ohjeet oman taloudenpidon eri osa-alueille ja syyt, miksi näitä ohjeita kannattaa noudattaa. Miten olla oman elämänsä sankari, miten irtautua oravanpyörästä ja nauttia mielekkäämmästä elämästä. Taloudellinen vapaus tuokin onnea ja rohkeutta tehdä uusia valintoja. Lue kirja-arvosteluni tästä.
Korso 96 MTB
Vantaan Korsosta starttaa maastopyörätapahtuma, jossa kilpailukeskuksena toimii Vierumäen koulu. Sarjoja ja luokkia useita. Erinomainen ja hieno reitti sisältää muutamia teknisiä osuuksia ja kulkee pääosin metsäpolkuja/hiekkateitä ja latupohjia pitkin. Osallistumismaksu sisältää kattavan ja hyväksi todetun kisahuollon tapahtuman aikana ja sen jälkeen. Lue läskipyörällä käyty kisaraportti tästä.
MVnet - Tiedon valtatiellä
MVnet toimii tällä hetkellä tämän blogin neuvonantajana teknisissä ongelmissa. Sellaista ongelmaa ei olekaan, mihin ratkaisua ei löydy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...