13. helmikuuta 2015

Bonusway (entinen Ostohyvitys.fi) - Bonusta nettiostoksista

Nykyisin lähes jokaisella kaupalla on oma bonus-korttinsa tai vastaava ohjelma, jolla tehdyistä ostoksista saa alennusta tai kerrytettyä erilaisia rahanarvoisia pisteitä. Koska netistä ostaminen on jo arkipäivää ja yhä suurempi osuus ostoksista tehdään netin kautta, niin on myös luonnollista, että tällainen "bonus-ohjelma" on myös kehitetty nettiostoksia varten. Ostohyvitys.fi on täysin ilmainen palvelu, jonka avulla saat rahaa takaisin verkko-ostoksistasi. Ostohyvitys on niin sanottu cashback- sivusto, aivan kuten esimerkiksi sen kilpailija Bonari.fi.

Cashback -termi tarkoittaa siis takaisinmaksua, jonka sen asiakkaat saavat tehtyään ostoksia verkkokaupoissa. Maailmalla cashback -sivustot ovat tunnettu ja erittäin suosittu ilmiö ja perustuvat kumppanuusmarkkinoinnista syntyneisiin voittoihin. Yksinkertaisuudessaan Ostohyvitys.fi tuo siihen liittyneen kauppiaan sivuille maksavan asiakkaan, josta kauppias maksaa Ostohyvitykselle tietyn komission (yleensä tietty prosenttiosuus). Tästä komissiosta Ostohyvitys ottaa tietyn osan voitokseen ja tilittää lopun sitten suoraan sivuston käyttäjälle. Tilanne on siis periaatteessa win-win-tilanne sekä kauppiaalle, käyttäjälle ja cashback-sivustolle.
Ostohyvitys taitaa olla suomen vanhin ja johtava cashback-sivusto. Löysin sen itse jo vuosia sitten, mutta jostain syystä en vain ole koskaan saanut aikaiseksi siihen rekisteröityä, saati sitä käyttää. Jotenkin olen vain perusluonteeltani laiska ja pyrin karttamaan kaikkea bonus-hössötystä. Ostan tavaraa sieltä, missä se on halvinta ja vain tarpeeseen, en viitsi juosta tarjousten ja bonusten perässä. En jaksa hirveästi käyttää aikaa siihen, että säästäisin jossain pikkuasiassa euron, jos vastapainoksi menetän vertailussa tai bonuksen metsästyksessä vapaa-aikaani vaikkapa vain kymmenen minuuttia. Nettiostoksia on kuitenkin tullut tehtyä paljon ja pakko kyllä näin jälkikäteen myöntää, että Ostohyvityksen liittyminen olisi ollut järkevää. "Musta tuntuu -metodilla" arvioituna Ostohyvityksen käytön unohtaminen ja puhdas laiskuus on maksanut itselleni menetettyinä bonuksina vuosien saatossa noin 50 euroa. Eihän se nyt vielä paljon ole, mutta rahaa kuitenkin.

Miten Ostohyvitys toimii


Ostohyvitys.fi on siis täysin ilmainen palvelu, jonka avulla saat rahaa takaisin verkko-ostoksistasi. Ostaessasi jotakin esimerkiksi Zalandosta 250 eurolla, saat Ostohyvityksen kautta 10 euroa rahaa takaisin (4 %). Jos teet 500 euron varauksen Hotels.comiin, saat 25 euroa rahaa takaisin (5 %). Toisissa kaupoissa palautus on paljon pienempi, esimerkiksi Apple Online Storesta kannettavan ostajalle 1 %, CDON.com peleistä ja leffoista 1,5 % ja vaikkapa Wigglestä polkupyörien härpäkkeistä 1,5 %. Saatu hyvitys on selkeästi ilmoitettu ennen kauppaan siirtymistä. Yhteensä Ostohyvityksessä on kauppoja mukana noin 500 kappaletta, joten valikoima on jo suhteellisen hyvä. Kun olet kerännyt rahaa takaisin vähintään 15 euroa, voit pyytää summan siirtämistä pankkitilillesi. Erittäin yksinkertaista siis.

Koska bonuksen maksu perustuu kuitenkin kumppanuusmarkkinoinnista (affiliate marketing) saatuun tulospohjaiseen komissioon, niin kannattaa huomata pari seikkaa. Saadaksesi rahaa takaisin verkko-ostoksistasi tulee sinun ensinnäkin muistaa kirjautua sisään Ostohyvitys.fi -palveluun ja klikata sitä kautta verkkokauppaan ennen ostosten tekemistä. Itse tilauksen teet verkkokaupassa kuten aina ennenkin. Saatuaan komission kauppiaalta (tämä voi joskus kestää), Ostohyvitys jakaa saadun summan ostoksen tehneen asiakkaan kanssa. Bonusta ei siis esimerkiksi kerry, jos tilaus peruutetaan tai tuotteet palautetaan. Myös Adblock tai muu vastaava mainokset tai evästeet estävä lisäosa voi aiheuttaa sen, että bonukset eivät rekisteröidy oikein. Voit katsoa linkistä tarkemmin ostokset, joista ei saa bonusta. Alta löytyy myös erinomainen video Ostohyvityksen käytöstä.
Onko palvelusta etua kuluttajalle tai kauppiaalle


Ostohyvitys.fi on siis tavallaan verkossa toimiva bonuskortti. Takaisin saamasi raha tulee käyttämältäsi verkkokaupalta, josta Ostohyvitys on vähentänyt osan myyntipalkkiostaan. Sen suosituimmat kaupat ovat luonnollisesti muoti ja matkailuaiheiset verkkokaupat, jotka eivät tosin kyllä itseäni kiinnosta juuri pätkääkään. Omalla kohdallani kiinnostavimmat ovat ehkäpä tietokoneet ja kodintekniikka sekä urheilu ja vapaa-aika (pyöräily) liittyvät sivustot, joita palvelussa saisi olla vieläkin enemmän. Sain suorittaa yhteistyökampanjaa varten muutamia testiostoksia ja pakko todeta, että palvelu on erittäin helppokäyttöinen, toimintalogiikka ja ansaintamalli ovat selkeät ja ennen kaikkea sen käytöllä säästää oikeasti selvää rahaa.

Osassa ostohyvitystapahtumissa voi arviointi ja hyväksyntä kestää vähän pidempään. Bonukset maksetaan heti, kun käytetty verkkokauppa on hyväksynyt ostokset ja maksanut Ostohyvitykselle myyntipalkkion.

Ostohyvitys.fi -palvelun kompastuskivi voi kuitenkin olla se, että sen olemassaolosta ei kovin moni vieläkään tiedä ja verkkokauppoja pitäisi saada vielä lisää mukaan. Mikä esimerkiksi on verkkokaupan selkeä etu liittyä Ostohyvitykseen? Palvelu ei hirveästi mainosta kauppoja tai niiden tarjouksia, toisin kuin normaalissa blogin/verkkosivustojen affiliate-mainonnassa. Toki uutiskirjeessä ja Facebookissa kerrotaan verkkokauppojen tarjouksista ja korotetuista bonuksista yms jutuista. Vaikea kuitenkin nähdä sivuston lisäävän impulsiivisia, hetken mielijohteessa tehtyjä ostoksia ja siten kauppojen liikevaihtoa. Jos suunnittelen tietyn tuotteen ostamista ja löydän sen halvimmalla tai samaan hintaan Ostohyvityksestä, niin totta kai käytän Ostohyvitystä ja sen tarjoamia bonuksia. Mutta jos olenkin halvimmalla hinnalla tavaraa myyvä kauppias? Mitä lisäarvoa tuo se, että antaa alennusta tuotteesta, jonka henkilö olisi muutenkin jo todennäköisesti ostanut? Etuja kauppiaille toki löytyy, mutta ne ovat mielestäni aika kapeat. Sikahintaa tavaroista ja palveluista pyytävälle kauppiaalle palvelu ei ainakaan tuo pelastusta. Suora lainaus Ostohyvitys.fi sivustolta:

"Suosituksemme on, että etsit aina ensin halvimman hinnan. Kun halvin hinta on löytynyt, klikkaa verkkokaupan sivuille kauttamme ennen ostosten tekemistä. Älä siis aloita ostosten tekemistä kauttamme. Etsi ensin halvin hinta ja klikkaa verkkokaupan sivuille kauttamme vasta ennen ostosten maksamista."


Jos et ole vielä rekisteröitynyt Ostohyvitys.fi -palveluun, niin suosittelen tekemään sen nyt. Varsinkin jos olet "nettikauppanarkkari" ja syydät aina koko kuukausipalkkasi suoraan vaatteisiin. Palvelu ei sido sinua yhtään mihinkään, mutta antaa käytettäessä säästöä, jotka voit sitten siirtää myöhemmin suoraan pankkitilillesi. Suosittelen avoimesti Downshiftaus - Elämän Leppoistaminen -blogin lukijoilla Ostohyvitys.fi -palveluun liittymistä. Omalla kohdallani kokeiluostokset sujuivat erinomaisesti. Toisen kaupan ostokset hyväksyttiin palveluun lähes saman tien ja toisen kaupan ostoksissa hyväksymisessä kesti noin vajaa kuukausi. Tilityskelpoisiksi ostokset hyväksyttiin noin kahdessa kuukaudessa. Kärsivällisyyttä siis tarvitaan, jos bonuksia nettiostoksista haluaa. Vielä on vähän matkaa siihen, että saan summan nousemaan 15 euron tilitysrajan yli. Sitä odotellessa.


2 kommenttia:

 1. Hei,
  Luin blogisi kokonaan läpi tässä muutaman päivän aikana. Blogisi on todella hyväntuulinen ja innostava, sisältäen silti paljon ihan oikeaa asiaa mm. sijoittamiseen liittyen. Sijoitusasioissa tänne tulin, mutta liikuntainnostusta sain :) Kiitos hienosta blogista, seuraan varmasti jatkossakin!
  -Eevi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista, niitä on aina kiva saada. Sijoittamiseen liittyviä blogeja on paljon ja liikuntaan keskittyviä vielä enemmän, mutta harva on yrittänyt yhdistää ne kiinnostavasti. Mielestäni downshiftaukseen kuuluu kuitenkin molemmat. Pääoma pitää saada tuottamaan säästämällä ja sijoittamalla, jotta työtahtia voi höllentää ja keskittyä elämästä nauttimiseen. Tähän elämänhallintaan kuuluu kuitenkin myös omasta terveydestä huolehtiminen ja liikunta on osa tätä prosessia. Vielä kun rakastaa molempia asioita, niin niistä on myös kiva kirjoittaa ja se toivottavasti näkyy myös lukijoille.

   Poista