31. toukokuuta 2019

Ilmaista HBO katseluaikaa - Hyödynnä säästövinkkiä

HBO Nordic ja Game of Thrones -sarja ei varmaan hirveästi esittelyjä kaipaa. Jos et ole niistä kuullut, niin olet asunut tynnyrissä :) Koukuttavan sarjan viimeinen 8. tuotantokausi ja monet muut menestyssarjat löytyvät pohjoismaisen tv-palveluyhtiön laajasta ohjelmakirjastosta. Suurimmat suoratoistopalvelut, kuten HBO, Netflix ja Viaplay tarjoavat uudelle käyttäjälle kuukauden tutustumisen veloituksetta, jonka jälkeen leffoja ja tv-sarjoja voi katsoa noin 9 euron kuukausimaksulla. Ilmaiseen tutustumisjaksoon tarvitaan luonnollisesti rekisteröitymistä, jossa puolestaan kysytään yhteystietojen lisäksi sähköpostia ja luottokortin numeroa. Tästä herää tietenkin kysymys, millä palvelut tunnistavat uuden käyttäjän? Millä estetään, että vanha käyttäjä ei käytä uudestaan hyväksi kuukauden veloituksetonta tutustumismahdollisuutta? En takaa, että seuraava kikka on idioottivarma, mutta ainakin se on toiminut itselläni.
Gmailin lähes loputon osoiteavaruus


Kuinka moni tietää, että Googlen ilmainen Gmail tarjoaa lähes rajattomasti sähköpostiosoitteita. Gmail osoitteessa voi käyttää pisteitä missä tahansa kombinaatiossa (ennen ät-merkkiä) ja silti viestisi tulee oikeaan osoitteeseen. Jos oikea sähköpostiosoitteesi on esimerkiksi matti.meikalainen@gmail.com, niin viesti tulee perille myös osoitteilla mattimeikalainen@gmail.com, tai matti.meika.lainen@gmail.com tai vaikkapa ma.tti.me.ka.lai.nen@gmail.com. Kombinaatioita on siis "lähes" rajattomasti, joku fiksu tilastotieteilijä voi laskea eri kombinaatioiden määrän äskeisessä esimerkissä :)

Jos ollaan ihan tarkkoja, niin pisteen tilalla voi käyttää myös muita symboleja, ainakin +! ja # -merkkien pitäisi toimii samalla periaatteella. Sen lisäksi, että näin voi siis tehdä useita osoitteita, niin kikkaa voi käyttää myös roskapostin filtteröintiin. Vähän epäilyttävimpien sivustojen kanssa voi käyttää osoitetta, josta kaikki posti menee suoraan roskakoriin.


Toinen luottokortti nostaa maksumahdollisuuksia


Kirjoitin blogiini vähän aikaa sitten artikkelin: Luottokortti - hyvä vai huono asia. Olen edelleenkin sitä mieltä, että luottokortti on hyvä renki, mutta huono isäntä. Yhden tai useamman luottokortin omistaminen on enemmän mahdollisuus, kuin uhka. Kannattaakin lukaista artikkelin perustelut plussista ja miinuksista. Koska Suomesta ei vielä saa ilmaista nettimaksukorttia/virtuaalikorttia, eli digitaalista prepaid-luottokorttia (potentiaalinen Elisa lompakkokin lopetti, kun ostettiin pois ja Aktian Digital Gold Credit on kuukausimaksullinen), niin pitää vielä tyytyä normaaleihin luottokortteihin. Paras kuukausimaksuton ja hyvät edut tarjoava luottokortti on tietenkin Bank Norwegianin luottokortti, kertoo esimerkiksi uusi luottokortit.com sivusto, joka avasi sivustonsa juuri äsken Suomessa.


Miten ketjutus toimii?


Nyt jos omistat esimerkiksi oman pankin luottokortin ja toisena Bank Norwegianin luottokortin, pääset nauttimaan suoratoistopalveluista ja niiden ilmaisista testijaksoista. Kun yksi luottokortti on voimassa sen pari vuotta ja vanhentumisen jälkeen saat uuden kortin, niin mikäänhän ei estä ketjuttamasta erilaisten suoratoistopalvelujen tarjouksia kerran vuodessa. Oman pankin luottokortilla ja Gmail osoitteella vaikkapa HBO:n testikuukausi vuotena 1. Gmailin sähköpostivariaatiolla ja Bank Norwegianin kortilla taas HBO:n tarjous vuotena 2. Vuotena 3 taas sama juttu alusta, kun kortit uusiutuavat. Ja ainakin HBO:lla voi käyttää myös PayPal-tiliä, joten mahdollisuudet vain kasvavat. Anonyymi kommentoija toi myös hyvin esiin, että yhdistelmäkorteissa (esim. S Visa credit/debit) myös debit-numero toimii omanaan. Tätä tuskin moni tietää. Kun suoratoistopalveluja on pilvin pimein, niin katsottavaa riittää. Koska kesällä ei tule televisiosta muuta kuin uusintoja, niin siitä vain kokeilemaan.

Jos palvelu vaikuttaa laadukkaalta, niin miksi ei siitä maksaisi? Luonnollisesti kaikki hyvä maksaa, mutta jos kuitenkin haluaa vain katsella sen yhden tai kaksi pakollista kautta (joista kaikki muut puhuvat paitsi sinä), niin tässä olisi hyvä ratkaisu. En mene lupaamaan, että homma toimii pelkän erilaisen sähköpostiosoitteen ja luottokortin numeron pohjalta ainakaan ketjuttamalla kuukauden ilmaisjaksoja montaa putkeen. Tuolla kikalla olen kuitenkin katsellut esimerkiksi kerran vuodessa tulleet Game of Thrones -kaudet läpi. En muuten juuri jaksakaan noita suoratoistopalveluja katsella. Varmasti muutakin hyvää materiaalia sieltä löytyisi (Chernobyl on tosin poikkeus, historian paras katsomani minisarja ikinä), mutta päivässä on vain rajallisesti aikaa ja haluan tehdä muutakin, kuin vain katsella töllöä.

Joku voi pitää tätä kertomaani "kikkaa", eli Gmailin sähköpostivariaation ja monen luottokortin kierrätystä vähän moraalittomana. Veli heittikin vähän vitsinä, että kun ostaa ja omistaa amerikkalaista AT&T:n osakkeita (omistaa siis nykyään HBO -kanavan), niin maksullinen tilaus menee vähän kuin omalle firmalle. Jos firma maksaa noin 6 % osinkotuottoa, niin omistamalla AT&T:n osakkeita vajaalla parilla tonnilla katselee kanavan tuotantoa osinkovirran avulla vuoden ympäri ilmaiseksi ja periaatteessa tästä ikuisuuteen. Toisin päin ajateltuna ilmainen kokeilu on kuin omasta kuormasta syöntiä, koska osakesalkkuni sisältää melkein tuplasti tuon määrän AT&T:n osakkeita. Kikkailu ei siis ole omalla kohdallani järin järkevää, mutta omasta mielestäni jotenkin mielenkiintoista.


2 kommenttia:

 1. HBO ei tarkista edes luottokorttinumeron uniikkiutta, ainoastaan sähköpostin.
  Netflixin kokeiluihin tarvitsee uuden korttinumeron. Vinkki: yhdistelmäkorteissa (esim. S Visa credit/debit) myös debit-numero toimii omanaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedosta. Tuo yhdistelmäkortin debit-numero jäikin mainitsematta, vaikka sellaisen itsekin omistan. Hyvä, että toit sen esiin. Harva sitä edes tietää, saatii siinä hetkessä muistaa.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...